Marvel pisze:
W sumie to się zastanawiam nawet nad udostępnieniem Atoma do samodzielnego montażu...
To się nie zastanawiaj,miałem dostęp do działu reklamacji firmy produkującej kity,co ludzie potrafią zrobić z takiego zestawu to nie do pojęcia a ZAWSZE winien będziesz ty,koszty będziesz miał wysokie a przy jeszcze wyższej cenie zbytu kupujący będzie chciał ,żeby (w skrajnym przypadku) ten zestaw w zasadzie sam się polutował,zmontował i uruchomił.,,Dobry" kit to płytka i spis elementów a o resztę niech się kto inny martwi.
cirrostrato pisze:,,Dobry" kit to płytka i spis elementów a o resztę niech się kto inny martwi.
Ale z drugiej strony jeśli ktoś ma słaby dostęp do elementów, to będzie chciał wepchnąć na płytkę to, co akurat ma (młodość jest niecierpliwa mocno) i wtedy na pewno nie zadziała.
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
eS pisze:problem w tym, że RealMcTube ma wartości elementów określających punkt pracy triód, wzięte z d**y. sam sie nad tym męczyłem jak ten głupi (odwzorowałem układ dokładnie - napięcia również) ze sprzężeniami i wzbudzeniami, aż wreszcie zrobiłem poprostu zamiast tego dwa stopnie z jcm800 i skonczyly sie problemy.
W tym ukladzie wlasnie na tych z d*** wzietych punktach pracy cala sprawa polega. Nawet to ze przy tak niskim pradzie anodowym drugiego stopnia polozenie potencjometru bedzie zmieniac jego punkt pracy.
Tu bardzo wazny jest montaz, odpowiednie ekranowanie kabli sygnalowych i prowadzenie masy, inaczej bedzie sie wzbudzal.
Aleksander Niemand
eS pisze:problem w tym, że RealMcTube ma wartości elementów określających punkt pracy triód, wzięte z d**y. sam sie nad tym męczyłem jak ten głupi (odwzorowałem układ dokładnie - napięcia również) ze sprzężeniami i wzbudzeniami, aż wreszcie zrobiłem poprostu zamiast tego dwa stopnie z jcm800 i skonczyly sie problemy.
A jest może gdzieś projekt tego gotowy? Ew. czy możesz udostępnić?
painlust pisze:według mnie zarobił byś jak byś zlecił wykonanie wiekszej ilości płytek Atoma 5W i sprzedawał to razem z podstawkami i dokładnym opisem.
Się gotowię do takiej zabawy:mam dwie prasy balans(2 i 10T),wykrojniki(jeszcze nie komplet),paręset podstawek(demontaż nowal calit i inne...),wyginarkę do blach,zgrzewarkę,spawarkę,grawerkę z kupą osprzętu(ale byście się zdziwili za jakie/mikre/,,piniędze") i wątpię,że ,,bilans wyjdzie na zero" kiedyś...
cirrostrato pisze:Się gotowię do takiej zabawy:mam dwie prasy balans(2 i 10T),wykrojniki(jeszcze nie komplet),paręset podstawek(demontaż nowal calit i inne...),wyginarkę do blach,zgrzewarkę,spawarkę,grawerkę z kupą osprzętu
Ja tego nie mam i nie zamierzam, bo raz, że nie mam gdzie poinstalować, a dwa, że nie umiem się posługiwać i chcę mieć tyle palców, ile mam Za to będę miał chyba większą ilość gotowych płytek. Jak nic spółkę powinniśmy założyć i już
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com