300BXLS

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Slawek
100...124 posty
100...124 posty

Post autor: Slawek »

Dodam jeszcze że dziewczyna jest skrzypaczką z wykształcenia oraz z zamiłowania, gra równiesz w Warszawskiej orkiestrze symfonicznej. Raczej nie przekonuje ją oscyloskop, czy analizator widma...
Sławek
Jasiu

Post autor: Jasiu »

Czołem.
Slawek pisze:Dodam jeszcze że dziewczyna jest skrzypaczką z wykształcenia oraz z zamiłowania, gra równiesz w Warszawskiej orkiestrze symfonicznej. Raczej nie przekonuje ją oscyloskop, czy analizator widma...
To mało wie o otaczającym ją świecie...
O tym, jaką wartość mają takie spostrzeżenia było już wielokrotnie - nie będę się powtarzał, a kysz do kącika audiofilskiego :!:

PS.
Jeżeli już mowa o muzykach, to zrobię mały falstart....
O ile nic nie stanie na przeszkodzie, to

Dnia 20 maja 2005 o godz. 17.00 w Auditorium Novum Politechniki Gdańskiej
W ramach III Bałtyckiego Festiwalu Nauki odbędzie się wspólna impreza Akademii Muzycznej w Gdańsku i Wydziału Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej Politechniki Gdańskiej pod tytułem "Między Muzyką a Fizyką".

Będzie to koncert połączony z demonstracjami i pogadanką o fizyce dźwięku. Prawdopodobnie będę go prowadził wraz z panem Andrzejem Zawilskim, szefem biura koncertowego Akademii Muzycznej. repertuar jest jeszcze in statu nascendi, ale zagra kilku muzyków naprawdę z prawdziwego zdarzenia.

Jeżeli ktoś chce zobaczyć, że inżynierowie, fizycy i muzycy się dogadują (i to raczej bez większego problemu) - zapraszam.

Pozdrawiam,
Jasiu
Ostatnio zmieniony ndz, 6 lutego 2005, 10:57 przez Jasiu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jasiu

Post autor: Jasiu »

Czołem.
Slawek pisze: zużywa trochę więcej prądu, ale oddaje też trochę więcej mocy
Rozumiem, że zmieniając lampę zmieniłeś też jej punkt pracy? jeżeli tego nie zrobiłeś, a tylko wymieniłeś lampy i zmienił się pobór mocy albo moc oddawana, to nie jest to żadne 300B, ale g....

Pozdrawiam,
Jasiu
Slawek
100...124 posty
100...124 posty

Post autor: Slawek »

Pewnie że zmieniłem!!!
Sławek
ODPOWIEDZ