Witam
Widział ktoś może to radio.Jestem ciekaw czy wyglądało podobnie jak reszta Pionierów, czy też wyróżniało się czymś w wygladzie.Pytam bo obsada lamp jest ciekawa(DK21,DAC21,DF21,DL21).Ciekawi mnie również jak wyglądają wnętrzności. Nie wiedziałem wcześniej, że był taki Pionier.Wzmiankę o tym modelu znalazłem dzisiaj w Radioamatorze 6/1953
Pozdrawiam
Pionier B1
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: Pionier B1
Wyglądało identycznie, ale miało AFAIR (dawno go widziałem) pionowy kondensator strojeniowy, chassis też było podobne. To rzadki odbiornik, robiony na importowanych (Philips) lampach, bardzo szybko zastąpiony wersją B2 na lampach węgierskich.OTLamp pisze:Witam
Widział ktoś może to radio.Jestem ciekaw czy wyglądało podobnie jak reszta Pionierów, czy też wyróżniało się czymś w wygladzie.Pytam bo obsada lamp jest ciekawa(DK21,DAC21,DF21,DL21).Ciekawi mnie również jak wyglądają wnętrzności. Nie wiedziałem wcześniej, że był taki Pionier.Wzmiankę o tym modelu znalazłem dzisiaj w Radioamatorze 6/1953
Re: Pionier B1
Dzieki za odpowiedź.Chyba sobie poszukam takiego.tszczesn pisze:
Wyglądało identycznie, ale miało AFAIR (dawno go widziałem) pionowy kondensator strojeniowy, chassis też było podobne. To rzadki odbiornik, robiony na importowanych (Philips) lampach, bardzo szybko zastąpiony wersją B2 na lampach węgierskich.
Pozdrawiam