Chyba będzie nowy Triumph :)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Chyba będzie nowy Triumph :)
Właśnie zrobiłem chassis ze znalezionych na warsztacie blach aluminiowych i kątowników. Wersja druga będzie niższa i krótsza od wersji pierwszej ale też trochę szersza. W prostowniku będzie siedziała albo jakaś ruska lampa albo dwie EZ80. Jeszcze nie zdecydowałem. W końcówce popracują także rosjanki 6P14P bo nie mam już EL84. Reszta pewnie bez zmian.
- TripleXXX
- 125...249 postów
- Kontakt:
Re: Chyba będzie nowy Triumph :)
A co to za pudełka tułają się obok wzmacniacza ??
Btw. trochę jakoś pobladł ten panel . Mało czerwony
Z czego/jak robisz panele ??

Obok wzmacniacza leży Eminence Legend 121 od Sovteka oraz jakiś Marshall by Celestion w pudełku po Vintage 30.
Panele jak zawsze wykonuje z kątowników aluminiowych pokrytych wydrukiem na kartkach samoprzylepnych. Panel jest czerwony, ale jest to inny odcień czerwieni - bardziej oczojebny. Mój aparat przekłamuje kolory niestety.
Panele jak zawsze wykonuje z kątowników aluminiowych pokrytych wydrukiem na kartkach samoprzylepnych. Panel jest czerwony, ale jest to inny odcień czerwieni - bardziej oczojebny. Mój aparat przekłamuje kolory niestety.
A już myślałem, że poszedłeś w różpainlust pisze:Mój aparat przekłamuje kolory niestety.

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
" no nie róbcie z nas pederastów"Marvel pisze:A już myślałem, że poszedłeś w róż

- TripleXXX
- 125...249 postów
- Kontakt:
Czyli wychodzi na to że ten panel na górze jest bardziej czerwony niż ten na dole
. Jak się sprawuje 121 ?? Miałeś możliwość porównania go z innymi głośnikami ?? Powiedzmy z środkowej i górnej półki 

leżąc w pudełku sprawuje się całkiem nieźle...nawet nie sprawdziłem czy cewka jest sprawna
leń jestem po prostu. Moim marzeniem jest mieć testową paczkę 2x12" na 121 + V12 i w sumie po to go kupiłem. V12 niestety jeszcze nie mam. Jakiś baran przelicytował mnie na allegro o 2,50PLN... Nie mam pojęcia jak ten egzemplarz rzuca gruzem. Ja wogóle nie mam pijęcia jak która kolwiek z moich paczek rzuca gruzem bo ich nie przetestowałem.

- TripleXXX
- 125...249 postów
- Kontakt:
A za ile poszedł ??
Tak na marginesie jeszcze jak się fachowo nazywa i gdzie go na alledrogo szukać - kabel trzy żyłowy w taśmie ?? Potrzebuję taki do połączenia potów z płytką
Tak na marginesie jeszcze jak się fachowo nazywa i gdzie go na alledrogo szukać - kabel trzy żyłowy w taśmie ?? Potrzebuję taki do połączenia potów z płytką

- Thereminator
- 6250...9374 posty
linkpainlust pisze:" no nie róbcie z nas pederastów"Marvel pisze:A już myślałem, że poszedłeś w róż

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
TripleXXX pisze:A za ile poszedł ??
Ten V12? Za 152,50... ale używany był sporo, więc pomyślałem, ze wiecej niż 150PLN dać się nie opłaca.
Jaką lampę w prostowniku dałeś? bo chyba nie 5C3S.
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β η
λ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π
§ ° Γ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡
Σ Φ Ψ α β η
λ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π
§ ° Γ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡