Maxon OD820 Pro + dyskusja inna..
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Maxon OD820 Pro
Nie no ja gratuluje koledze, ze sam wykonał jakieś tam urządzenie i pewnie "morda mu się cieszy". Ja po prostu nie dałbym za to takiej kasy. Pomijam oczywiście fakt, że badziewiarz jestem i często robie ze śmiecia.
ale bez przesady tezYassith pisze:Jak sie chce cos zrobic solidnie i ladnie to niestety musi kosztowac.
-
- 100...124 posty
Hmmm...
Oryginalny Maxon OD820 Pro kosztuje w cenie katalogowej 220-290$ co daje 638-841zł po kursie 2,9zł/$
(nie doliczam podatku VAT i cła bo wtedy doleci do 1.000zł)
To akurat wychodzi bardzo tanio. Jeśli coś to sprzedam go za 400zł po testach oczywiście... albo sobie zostawie jeśli ktoś mi gitare zasponsoruje
A i ciekawe gdzie był widziany schemat i projekt PCB tego Overdrive ? Bo ja jakoś nie znalazłem, a zdobyłem go dopiero od osoby ze środowiska.
Oryginalny Maxon OD820 Pro kosztuje w cenie katalogowej 220-290$ co daje 638-841zł po kursie 2,9zł/$

To akurat wychodzi bardzo tanio. Jeśli coś to sprzedam go za 400zł po testach oczywiście... albo sobie zostawie jeśli ktoś mi gitare zasponsoruje

A i ciekawe gdzie był widziany schemat i projekt PCB tego Overdrive ? Bo ja jakoś nie znalazłem, a zdobyłem go dopiero od osoby ze środowiska.
to skoro nigdzie nie ma to moze wrzucisz tutaj?
-
- 100...124 posty
Wzoru płytki nie mam, mam jedynie schemat ideowy, a wrzucę jeśli osoba od której go uzyskałem się zgodzi.
No wlasnie schemat i plytke poprosilbym - chetnie bym sobie zrobil bo jakos dalem sobie spokoj poki co z konstrukcjami wysokonapieciowymi
Odnosnie wczesniejszej korespondencji ja nie mam 150000 zrobionych efektow jesli nie liczyc 2-3 szt. jakiegos distortion 20 lat temu
Odnosnie wczesniejszej korespondencji ja nie mam 150000 zrobionych efektow jesli nie liczyc 2-3 szt. jakiegos distortion 20 lat temu

Witam,
Efekt02
"nie znam sie, ale wyglada calkiem podobnie
"
Masz racje podobne ,ale troche inny uklad.
Pozdrawiam
kajek
Efekt02
"nie znam sie, ale wyglada calkiem podobnie

Masz racje podobne ,ale troche inny uklad.
Pozdrawiam
kajek
czemu twierdzisz ze inny uklad, grzebales przy oryginale?
(prawy dolny rog) 
ps. kajek - czy to nie Ty czasem wkleiles ten schemat na elce ?

Czesc,yellow_ pisze:czemu twierdzisz ze inny uklad, grzebales przy oryginale?
Inny ,poniewaz plytka przedstawia inny uklad overdrive., a co to za pytanie "grzebales"?
Co ja robie to moja sprawa.
Pozdrawiam
kajek
Na forum wyraznie napisalem ,ze skoro zostal upubliczniony na zagranicznych forach ,wiec go wrzucilem jako ciekawostke.efekt02 pisze:(prawy dolny rog)
Pozdrawiam
kajek
W pytaniu chodziło o to, czy oglądałeś oryginał. Wystarczyło odpowiedzieć "Nie".kajek pisze:a co to za pytanie "grzebales"?yellow_ pisze:czemu twierdzisz ze inny uklad, grzebales przy oryginale?
Co ja robie to moja sprawa.

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
Ja oglądałem wnętrza Maxonów.
-
- 100...124 posty
Hmmm..
Do Maxona przewiduje zrobić obudowe z drewna owocowego ekranowaną od środka taśmą aluminiową.
Jak pewna osoba przytoczyła ze niby można zrobić ten efekt taniej.
Można zrobic ale, według mnie jakość dźwięku spadnie jak głowa pod gilotyną, jeśli ktoś chce grać na Śmieciofekcie, to jego sprawa. Ale ja mam zwyczaj że jak coś zrobić to wysokiej jakości.
Zatem elementy był dobierane.
Pozdrawiam
Sadowski25
Do Maxona przewiduje zrobić obudowe z drewna owocowego ekranowaną od środka taśmą aluminiową.
Jak pewna osoba przytoczyła ze niby można zrobić ten efekt taniej.
Można zrobic ale, według mnie jakość dźwięku spadnie jak głowa pod gilotyną, jeśli ktoś chce grać na Śmieciofekcie, to jego sprawa. Ale ja mam zwyczaj że jak coś zrobić to wysokiej jakości.
Zatem elementy był dobierane.

Pozdrawiam
Sadowski25