Mikrofon SM57 15cm na skos od glosnika. Jakosc dziweku lepsza kosztem jakosci video. Paczka Orange 412, glosniki Weber, 2 szt Blue Dog i 2szt Silver Bell - ja z reguly mieszam glosniki w paczkach.
W paczce 212 uzywam kombinacje Eminence Private Jack i Red Fang. Na tym mozna grac wszystko od miekkiego jazzu do ciezkiego metalu.
Pozdrawiam
Aleksander Niemand
Wzmacniacz to 3-watowa hybryda, preamp na krzemie i jedna ECL82, To taki wspolnie, raczej dla frajdy, opracowany projekt. Niestety zostalem zmuszony do wdrozenia go do produkcji...wiec nie mam problemow z wolnym czasem.
Aleksander Niemand
VacuumVoodoo, ten na tym video to ten z przedwzmacniaczem na krzemie? Jeśli tak, to jestem mile zaskoczony. Na dodatek ciekawi mnie, czy powstał on na opampach czy też może Fetach czy jeszcze czymś innym (nie proszę o schemat )?
VacuumVoodoo pisze:Wzmacniacz to 3-watowa hybryda, preamp na krzemie i jedna ECL82
No super Nie marudzą klienci, że ECL82 nie jest za bardzo dostępna i popularna? Chociaż zdziwiłem się, że jest jeszcze produkowana (Electro-Harmonix made in Russia).
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
VacuumVoodoo pisze:Wzmacniacz to 3-watowa hybryda, preamp na krzemie i jedna ECL82
No super Nie marudzą klienci, że ECL82 nie jest za bardzo dostępna i popularna? Chociaż zdziwiłem się, że jest jeszcze produkowana (Electro-Harmonix made in Russia).
Hehe...jakis czas temu kupilem sporo ECL82 NOS Telam, lampa EH to przestemplowana rosyjska 6F3P w sumie prawie 100% odpowiednik (przetestowalem) wiec nie bedzie problemu.
Turgon--> przedwzmacniacz to dosc sprytna rzecz (IMHO) na FETach i bipolarnych. Diodowych czy innych ogranicznikow amplitudy tam nie ma.
Aleksander Niemand