Sztuka w czterech odsłonach.. :))) Ładna - nie???
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- ZoltAn
- 1250...1874 posty
Sztuka w czterech odsłonach.. :))) Ładna - nie???
Lampa T6W UNITRA - Lamina.
- Załączniki
-
- Nazywam się...
- PC300003.jpg (146.29 KiB) Przejrzano 836 razy
-
- Z bliska...
- PC300004.jpg (107.22 KiB) Przejrzano 862 razy
-
- W całej krasie :)))
- PC300005.jpg (97.24 KiB) Przejrzano 969 razy
-
- Nie jestem sama... ;)
- PC300006.jpg (88.17 KiB) Przejrzano 858 razy
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
- ZoltAn
- 1250...1874 posty
Hrrgryyy ... "w odpowiedzi na zapytania...
... uprzejmniem zapodajem , że ..."
1/ sam nie wiem! Do wzmacniacza ciut ciut za mocne, do pieca indukcyjnego w sam raz (nie mam :...((( ) na nadajnik chyba za wolne...
Zapewne, gdybym był don Menello to takiego dylematu by nie było: samej miedzi jest tam dobrych parę kilogramów!
2/ też nie wiem! przyjrzę się temu lepiej jutro.
To jest jakby jakieś spoiwo lączące (warstwa przejściowa) szkło-metal. Spróbuję to sfotografowac w makroskali.
Czy to nie bedzie coś podobnego do substancji jaką skleja się balony kineskopów kolorowych z czołami pokrytymi luminoforem RGB???
Bo przeciez nie są one spawane jak w czarnobiałych!
Pzdr. ZoltAn
1/ sam nie wiem! Do wzmacniacza ciut ciut za mocne, do pieca indukcyjnego w sam raz (nie mam :...((( ) na nadajnik chyba za wolne...
Zapewne, gdybym był don Menello to takiego dylematu by nie było: samej miedzi jest tam dobrych parę kilogramów!
2/ też nie wiem! przyjrzę się temu lepiej jutro.
To jest jakby jakieś spoiwo lączące (warstwa przejściowa) szkło-metal. Spróbuję to sfotografowac w makroskali.
Czy to nie bedzie coś podobnego do substancji jaką skleja się balony kineskopów kolorowych z czołami pokrytymi luminoforem RGB???
Bo przeciez nie są one spawane jak w czarnobiałych!
Pzdr. ZoltAn
- Załączniki
-
- A to tyz pikne... Ino nie wiem, kajś wrzuciłem resztę zdjęć :
- Lampa rtg.jpg (95.19 KiB) Przejrzano 876 razy
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: Hrrgryyy ... "w odpowiedzi na zapytania...
To może chcesz się jednej pozbyć drogą wymiany?ZoltAn pisze: 1/ sam nie wiem! Do wzmacniacza ciut ciut za mocne, do pieca indukcyjnego w sam raz (nie mam :...((( ) na nadajnik chyba za wolne...
- ZoltAn
- 1250...1874 posty
Hmmm... a P27/500 albo EM803 to Waszmość miałbyś???tszczesn pisze:To może chcesz się jednej pozbyć drogą wymiany?
ZoltAn
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Żadnej z tych dwóch. Z podwójnych oczek mam tylko EM83 i EMM801, obie zdaje się nowe, teraz nie pamiętam jakiej firmy.ZoltAn pisze:Hmmm... a P27/500 albo EM803 to Waszmość miałbyś???tszczesn pisze:To może chcesz się jednej pozbyć drogą wymiany?
Witam.
. Jednak dla kolekcjonera może okazać się niemałym rarytasem.
Pozdrawiam,
Romek
Naprawdę piękna lampa. W domowych warunkach raczej nie do wykorzystania ze względu na dość wyjątkowe parametry. Na samo żarzenie trzeba poświęcić blisko 800W (5,3V/145A; przy rozruchu 300A), a i te 12kW tracone na anodzie też ciężko byłoby wydobyć z domowej instalacji elektrycznejZoltAn pisze:Lampa T6W UNITRA - Lamina.(..)1/ sam nie wiem! Do wzmacniacza ciut ciut za mocne, do pieca indukcyjnego w sam raz (nie mam :...((( ) na nadajnik chyba za wolne...

Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .