Starocie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
Starocie
Witam.
Podaję adres internetowy do sklepu w moim mieście ze starociami. W tym jest trochę elektroniki - lampy elektronowe , kineskopy i inne.
http://www.aloetech.pl/starocie/?category_id=13
Pozdrawiam
Podaję adres internetowy do sklepu w moim mieście ze starociami. W tym jest trochę elektroniki - lampy elektronowe , kineskopy i inne.
http://www.aloetech.pl/starocie/?category_id=13
Pozdrawiam
Lech S.
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Re: Starocie
Witaj Leszku! Tak patrzę na spis kineskopów i czy to prawda co tam piszą że za sztukę chcą 15zł? Jak tak to jadę do Zawiercia 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
- Matizz
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Cześć!
Marcinie, niestety muszę Cię zmartwić, 15zł/sztukę to tylko podpucha (tak samo jak lampy po 4zł/sztuka).
Rzeczywista cena jest większa.
Ponieważ często kiedyś kupowałem w tym sklepie dodam coś od siebie:
Lamp już nie zostało prawie wcale ( w zasadzie tylko telewizyjne. Lampy radiowe, które tam były są już w moich zapasach
).
Było dużo TG5 i innych transformatorów głośnikowych (również są u mnie
, zostały tylko radiowęzłowe).
TSy z lampowymi napięciami lampowymi też się skończyły (zgadnijcie gdzie są
, zostały tylko TSy z rubinów).
Jedynie radia zostały (ich cena jest 2-3x wyższa i nie można nic utargować).
PS. Może ktoś chce kupić parę TG?
Pozdrawiam
Matizz
Marcinie, niestety muszę Cię zmartwić, 15zł/sztukę to tylko podpucha (tak samo jak lampy po 4zł/sztuka).
Rzeczywista cena jest większa.
Ponieważ często kiedyś kupowałem w tym sklepie dodam coś od siebie:
Lamp już nie zostało prawie wcale ( w zasadzie tylko telewizyjne. Lampy radiowe, które tam były są już w moich zapasach

Było dużo TG5 i innych transformatorów głośnikowych (również są u mnie

TSy z lampowymi napięciami lampowymi też się skończyły (zgadnijcie gdzie są

Jedynie radia zostały (ich cena jest 2-3x wyższa i nie można nic utargować).
PS. Może ktoś chce kupić parę TG?
Pozdrawiam
Matizz
kontakt - PW, mail - jezussm@gmail.com
A ile i po ile?Może ktoś chce kupić parę TG?

Pozdrawiam
"Sukces polega na przechodzeniu od porażki do porażki bez utraty entuzjazmu." (Winston Churchill)
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Wg. kodeksu prawa handlowego cena podana w ofercie jest wiążąca dla sprzedawcy, i on _musi_ sprzedać za taka (lub niższą) cenę. Zawsze mozna go PIHem postraszyć.Matizz pisze: Jedynie radia zostały (ich cena jest 2-3x wyższa i nie można nic utargować).
BTW - ten sklep internetowy to jakieś kuriozum. Zdjęcia malutkie, opisów brak jakichkolwiek, nawet nazw przedmiotów.
-
- 625...1249 postów
Panowie, czytajcie uważnie.Na końcu oferty napisane, że są to ceny hurtowe, do negocjacji.Za pojedyncze sztuki , cena pewnie odpowiednio wyższa. Poza tym nie jest to sklep internetowy w całym tego słowa znaczeniu, a tylko zamieszczona informacja na stronie internetowej.
Dla przykładu , dzisiaj kupiłem dwie ECF82 (NOS-y) po 10 zł.
Zresztą podany jest nr.telefonu i można pytać o szczegóły.
Tomasz nie strasz ludzi PIH-em. To człowiek poważny. W Zawierciu też tacy się zdarzają.
Dla przykładu , dzisiaj kupiłem dwie ECF82 (NOS-y) po 10 zł.
Zresztą podany jest nr.telefonu i można pytać o szczegóły.
Tomasz nie strasz ludzi PIH-em. To człowiek poważny. W Zawierciu też tacy się zdarzają.
Lech S.
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Ja nie straszę. Po prostu tak jest, że przedstawiona oferta jest zawsze wiążąca, nawet jak jest wynikiem pomyłki (np. osoba wypisująca cena sie rąbnęła i wpisała o jedno zero za mało).Lech Sołtysik pisze:Tomasz nie strasz ludzi PIH-em. To człowiek poważny. W Zawierciu też tacy się zdarzają.
Nie znam sytuacji, ale jak ktos widzi na stronie radio za 200zł to ma prawo domagać się jego sprzedaży za 200zł, a nie nagle się dowiaduje, że musi zapłacić 2-3 razy więcej (wg. słów Matizza).
Tomku, znany Ci jest przypadek sprzedaży na allegro samochdu za cenę 10-krotnie niższą niż to wynikało z marki pojazdu? I co? Sprawa w sądzie i sprzedający wygrał. Znaczy nie musiał oddać auta za grosze, kupujący sie tylko oblizał.tszczesn pisze: Nie znam sytuacji, ale jak ktos widzi na stronie radio za 200zł to ma prawo domagać się jego sprzedaży za 200zł, a nie nagle się dowiaduje, że musi zapłacić 2-3 razy więcej (wg. słów Matizza).
- szalony
- moderator
Ostatnio głośna była sprawa faceta który na ebayu kupił jacht za 20 euro i sprawe sądową, rzecz jasna - wygrał.
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Nie znam tego przypadku, więc się nie wypowiadam. Ale syntezator za 1/10 ceny to moja rodzina osobiście kupiłageguś pisze:Tomku, znany Ci jest przypadek sprzedaży na allegro samochdu za cenę 10-krotnie niższą niż to wynikało z marki pojazdu? I co? Sprawa w sądzie i sprzedający wygrał. Znaczy nie musiał oddać auta za grosze, kupujący sie tylko oblizał.tszczesn pisze: Nie znam sytuacji, ale jak ktos widzi na stronie radio za 200zł to ma prawo domagać się jego sprzedaży za 200zł, a nie nagle się dowiaduje, że musi zapłacić 2-3 razy więcej (wg. słów Matizza).

Ok, tylko że pozwanym był sprzedający, że nie chce wydać towaru za kwotę z licytacji. I tę sprawę pozwany wygrał. Jak pamiętam, to nawet coś było w orzeczeniu sądu, że allergo to żadna umowa kupno-sprzedaż. Ot, taki "polski" świat.tszczesn pisze: Nie znam tego przypadku, więc się nie wypowiadam. Ale syntezator za 1/10 ceny to moja rodzina osobiście kupiła

- TripleXXX
- 125...249 postów
- Kontakt:
A ten przypadek http://www.wysokieobroty.pl/auto/1,48316,3900671.html ???
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Takich przypadków będzie więcej, bo z jednej strony coraz bardziej upowszechnia się elektroniczny handel, z drugiej pojawia się prawo regulujące ten konkretnie rodzaj handlu.TripleXXX pisze:A ten przypadek http://www.wysokieobroty.pl/auto/1,48316,3900671.html ???
Z tego co ja słyszałem Allegro jest prawnie wiążące, bo obie strony akceptują regulamin przed przystąpieniem do korzystania z serwisu, akceptacja jest dobrowolna, a Allegro nie jest monopolistą - czyli ktoś się świadomie decyduje na taką formę zawierania transakcji, ze wszystkimi tego konsekwencjami.