Wentylator wpiąć np. równolegle z trafami zasilającymi bezpośrednio w sieć (np. + bezp. i włącznik) czy gdzieś w układ?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Jak najbardziej. Możesz go dać równolegle do uzwojenia pierwotnego trafa. Po stronie wtórnej mogły by być problemy z podłączeniem, trzeba by znaleźć napięcie AC 230V. No i po co dodatkowo obciążąć trafo, nawet tymi kilkoma watami....Naked_Raygun pisze:
Wentylator wpiąć np. równolegle z trafami zasilającymi bezpośrednio w sieć (np. + bezp. i włącznik) czy gdzieś w układ?
Co do mostka - wystarczy taki zapas, jeśli będziesz znowu kupował to lepiej kupić za te same pieniądzeNaked_Raygun pisze:[...]
Chcę wyprostować żarzenie w samym preampie, czy dwa kondensatory po 10000uF i rezystor 1ohm byłyby wystarczające?
Z wyliczeń wynikałoby, że tak ale dla pewności lepiej zapytaćCzy bocznikować kondensatory pojemnością np. 10nF?
Czy może zrobić bardziej złożony filtr?
Mostek mam 1000V/6A i teraz mam pytanie, czy taki zapas () nie będzie za duży, czy nie ma to jakiegoś wpływu, efektów ubocznych itp. ?
Ładne podoba mi się:) Jakoś nie mogę tego jeszcze objąć swym rozumkiem
Reszta triodek jest oznaczona jako V2-V4 i jest żarzona przemiennym symetryzowanym za pomocą rezystorów R1 i R2.Naked_Raygun pisze:Co z resztą triodek?? nawet bez symetryzacji??
Niby żadem problem, też tak robię. Tylko przy dwóch triodach mostek 6A się mocno grzeje...painlust pisze:Co za problem zamiast jednej triody podłaczyć 3 czy cztery.
Marvel pisze:Reszta triodek jest oznaczona jako V2-V4 i jest żarzona przemiennym symetryzowanym za pomocą rezystorów R1 i R2.Naked_Raygun pisze:Co z resztą triodek?? nawet bez symetryzacji??