Wczoraj byłem na giełdzie staroci we Wrocławiu. Miejsce bardzo ładne i ciekawe. Miedzy stoiskami jest dużo miejsca, i można swobodnie iść swoim tempem. Niestety giełda bardziej dla kolekcjonerów monet, starych dokumentów, itp. Odbiorników było mało a jak już to polskie. Tam też kupiłem pionierka. Było tez nordmende(biała miniaturka kuchenna).
Znalazłem dość ciekawą rzecz, (w załączniku). Jest to telefon w obudowie od pionierka U2. Co najciekawsze miał on wzmacniacz lampowy. Chassis wyglądało jak oryginalnie robione. Wszystko było zamontowane, nie było zbędnych dziur itp. Sprzedający mówił że to był telefon robiony dla UB. Widział ktoś coś takiego?
Giełda staroci we Wrocławiu.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Michał_B
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Giełda staroci we Wrocławiu.
- Załączniki
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Re: Giełda staroci we Wrocławiu.
Na Allegro była kiedyś centralka telefoniczna czy coś takiego w budzie Pionierka, było to fabryczne więc i to też może być fabryczne ale na własne oczy nie widziałem czegoś takiego 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 75...99 postów
Re: Giełda staroci we Wrocławiu.
Poruszane kiedyś na forum, niestety aukcja wygasła... viewtopic.php?f=11&t=8075&hilit=telefon
Pozdrawiam, Matt.
Pozdrawiam, Matt.