Giełda staroci we Wrocławiu.

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Michał_B
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Giełda staroci we Wrocławiu.

Post autor: Michał_B »

Wczoraj byłem na giełdzie staroci we Wrocławiu. Miejsce bardzo ładne i ciekawe. Miedzy stoiskami jest dużo miejsca, i można swobodnie iść swoim tempem. Niestety giełda bardziej dla kolekcjonerów monet, starych dokumentów, itp. Odbiorników było mało a jak już to polskie. Tam też kupiłem pionierka. Było tez nordmende(biała miniaturka kuchenna).

Znalazłem dość ciekawą rzecz, (w załączniku). Jest to telefon w obudowie od pionierka U2. Co najciekawsze miał on wzmacniacz lampowy. Chassis wyglądało jak oryginalnie robione. Wszystko było zamontowane, nie było zbędnych dziur itp. Sprzedający mówił że to był telefon robiony dla UB. Widział ktoś coś takiego?
Załączniki
Wrocławska hala stulecia
Wrocławska hala stulecia
Targowiska.  widać ze jest dużo miejsca, i nie robi się tłok
Targowiska. widać ze jest dużo miejsca, i nie robi się tłok
"pioniero-fon"
"pioniero-fon"
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Giełda staroci we Wrocławiu.

Post autor: Marcin K. »

Na Allegro była kiedyś centralka telefoniczna czy coś takiego w budzie Pionierka, było to fabryczne więc i to też może być fabryczne ale na własne oczy nie widziałem czegoś takiego :)
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
Majster_15
75...99 postów
75...99 postów

Re: Giełda staroci we Wrocławiu.

Post autor: Majster_15 »

Poruszane kiedyś na forum, niestety aukcja wygasła... viewtopic.php?f=11&t=8075&hilit=telefon

Pozdrawiam, Matt.
ODPOWIEDZ