Hej za dzień maturaaa...

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
megabit
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Hej za dzień maturaaa...

Post autor: megabit »

Politechnika owszem ale warszawska nie ;)

Dla mnie Poli poznanska i cos na wydziale elektrycznym albo elektroniki i telekomunikacji. I tak nie bede dojezdzal ;) zostaje chatka albo akademiec.

Czy jakis Triodowicz wybiera sie na PP?
Paweł
pgrzesko@gmail.com

µ Ω ± ÷ Π φ Δ Θ Λ Σ Φ Ψ α β ½ ¼ ¾ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠
Awatar użytkownika
Beier
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Beier »

Nie idź tylko na Akademię Morską w Gdyni :P
Awatar użytkownika
brys
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: brys »

Matizz pisze:Cześć!

Czy ktoś z naszego grona zdaje w piątek chemie?
Poza mną ;)

Pozdrawiam
Matizz
I jak Ci poszła?
Awatar użytkownika
megabit
1250...1874 posty
1250...1874 posty

No trudno ale jak sie chwalic to juz. Niestety ustnego polskiego nie zdalem. Heh taki juz jest ten swiat. Ten kto sumiennie i SAMODZIELNIE napisze prace, dostaje po dupie. Ten kto kupi prace za 100 zdaje egzamin i ma wszystko w dupie.

Mimo wszystko mysle pozytywnie 8)

pozdr
Paweł
pgrzesko@gmail.com

µ Ω ± ÷ Π φ Δ Θ Λ Σ Φ Ψ α β ½ ¼ ¾ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠
Awatar użytkownika
Michal_Blady
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

Post autor: Michal_Blady »

megabit pisze:No trudno ale jak sie chwalic to juz. Niestety ustnego polskiego nie zdalem. Heh taki juz jest ten swiat. Ten kto sumiennie i SAMODZIELNIE napisze prace, dostaje po dupie. Ten kto kupi prace za 100 zdaje egzamin i ma wszystko w dupie.

pozdr

Nie martw się megabit, ja jestem prawie pewien, że matme oblałem. Czekam na wyniki i na termin poprawki.

Dzisiaj zdawałem ustny angielski (podstawa) i udało mi się zdobyć 80%. :D
Awatar użytkownika
brys
1250...1874 posty
1250...1874 posty

megabit pisze:No trudno ale jak sie chwalic to juz. Niestety ustnego polskiego nie zdalem. Heh taki juz jest ten swiat. Ten kto sumiennie i SAMODZIELNIE napisze prace, dostaje po dupie. Ten kto kupi prace za 100 zdaje egzamin i ma wszystko w dupie.

pozdr
Jak Ci się to udało?! Ja na dobre zacząłem pracę w sobotę po południu. Wcześniej tylko konspekt zrobiłem (bo musiałem :D). Wyciągnąłem 13pkt. Byli i tacy, którzy się narobili a mieli 6-7pkt, trafił się też jeden z 19. Może w technikum przychylniej oceniają?
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Post autor: Zigrin »

Ja się przyznam, że też jestem tegorocznym maturzystą. Dzisiaj ostatni egzamin - ustny angielski. Ogólnie to muszę stwierdzić, że w tegoroczne matury to jakaś pomyłka! Jak to stwierdził mój prof. od WOS-u "ten egzamin(wos na poziomie rozszerzonym) to jeden groch z kapustą"
brys pisze:

pozdr
Jak Ci się to udało?! Ja na dobre zacząłem pracę w sobotę po południu. Wcześniej tylko konspekt zrobiłem (bo musiałem :D). Wyciągnąłem 13pkt. Byli i tacy, którzy się narobili a mieli 6-7pkt, trafił się też jeden z 19. Może w technikum przychylniej oceniają?
Co do polskiego ustnego to chyba jestem potwierdzeniem reguły dotyczącej pisania prac...pisałem samodzielnie na 2 dni przed egzaminem i dostałem 20/20, czyli 100% jako jedna z 2 osób w klasie, ale trafiły się osoby które robiły samemu i oblały bo panią z komisji nie podobała się forma prezentacji, albo zadawały jakieś pytania mało powiązane z tematem tyczące osobistych odczuć i poglądów, jeżeli one były sprzeczne z ich poglądami to "sory gregory" ale Pan/Pani nie zdał/zdała. Życzę powodzenia wszystkim na ewentualnie pozostałych egzaminach.
Pozdrawiam
ElGit Let there be rock...
Awatar użytkownika
Matizz
625...1249 postów
625...1249 postów
Kontakt:

Post autor: Matizz »

Cześć!
brys pisze: I jak Ci poszła?
W sumie to nie było nic ciężkiego, gdyby nie fakt, że nie chciało mi się przeczytać o otrzymywaniu aspiryny to by było nawet nieźle ;)
Rozwiązań nie widziałem, bo nie mam internetu i piszę z komórki.
A Ty co o tej maturze myślisz?

Pozdrawiam
Matizz
kontakt - PW, mail - jezussm@gmail.com
Awatar użytkownika
brys
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Matizz pisze:Cześć!
brys pisze: I jak Ci poszła?
W sumie to nie było nic ciężkiego, gdyby nie fakt, że nie chciało mi się przeczytać o otrzymywaniu aspiryny to by było nawet nieźle ;)
Rozwiązań nie widziałem, bo nie mam internetu i piszę z komórki.
A Ty co o tej maturze myślisz?

Pozdrawiam
Matizz
To ty jednak rozszerzoną miałeś. Podstawowa bardzo łatwa. Gdybym powtórzył promieniotwórczość i cukry to bym nie musiał nigdzie strzelać.

Dziś wynikiem 14/20 z ustnego angielskiego na poziomie podstawowym zamknąłem swój sezon matur.
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Post autor: Zigrin »

Ja też już zakończyłem maturki...angielski ustny 18/20 - jakoś da się żyć, teraz do 30 czerwca oczekujemy na wyniki pisemnych... :roll:
ElGit Let there be rock...
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Urban Turban pisze:Ja tymczasem zadam niedyskretne pytanie - a co potem? Oczywiście po najdłuższych wakacjach w życiu ;) Podpowiem że wydział elektroniki Politechniki Warszawskiej zaprasza... Miło by było pogadać o lampach między zajęciami.:)
Egzaminy na wydział Technik Informatycznych PW(no może coś pokręciłem z nazwą)naprawdę trudne i technikom(szczerze) nie radzę,mat/fiz to raczej na poziomie bardzo rozszerzonym.Radzę wydział elektryczny,studia (prawie) spoko,język przez 5 lat wykuć na blachę i(jeśli polscy pracodawcy nie zmienią podejścia płacowego) za chlebem na parę lat na zachód.Po elektrycznym naprawdę dużo ofert i bardzo ciekawe.
Urban Turban
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Urban Turban »

cirrostrato pisze: Egzaminy na wydział Technik Informatycznych PW(no może coś pokręciłem z nazwą)naprawdę trudne i technikom(szczerze) nie radzę,mat/fiz to raczej na poziomie bardzo rozszerzonym.
O ile mi wiadomo nowa matura zastąpiła egzaminy na studia. Tak więc jeśli ma się odpowiednio dużo punktów z matematyki i fizyki na maturze, to można spokojnie wybrać się na wydział Elektroniki i Technik Informacyjnych PW ;) Ba, może się tam nawet spodobać, zwłaszcza po przeżyciu pierwszych dwóch semestrów związanych nieodłącznie z podstawami analizy matematycznej...
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Czyli mam(no cóż)stare informacje ale ciekaw jestem co zrobią władze wydziału jak im się zgłosi 110% prymusów na 100%miejsc,jakiś test ?.A o lampkach(a nawet elementach ,,piaskowych") to można tylko pogadać na przerwach,nie te czasy.Na początku października miło by było aby właśnie walczący maturzyści podali dalsze(edukacyjne)losy.Przypomnę temat.
Awatar użytkownika
Matizz
625...1249 postów
625...1249 postów
Kontakt:

Post autor: Matizz »

Cześć!

W gazecie wyborczej jakoś na początku roku była rozpiska z tym ile punktów trzeba było mieć na poszczególne kierunki na uczelniach.
Mógłby mi ktoś podesłać zdjęcie/skan tej tabelki?
Interesuje mnie konkretnie medycyna- kierunek lekarski.
Sprawa na wczoraj.

Pozdrawiam
Matizz
kontakt - PW, mail - jezussm@gmail.com
Awatar użytkownika
megabit
1250...1874 posty
1250...1874 posty

30 sekund z panem góglem.
Paweł