Kto by sie spodziewał ....

Problematyka audiofilska oraz zagadnienia dotyczące NIELAMPOWEGO sprzętu audio.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

kk84

Kto by sie spodziewał ....

Post autor: kk84 »

Witam.

"........Doskonałe do układów SIGH - END . Grajace całym pasmem , a nie "środkiem" Zaspokoją potrzeby nie tylko miłośnikom , lecz także MISTRZOM MUZYKI......"

To fragment z opisu aukcji EL34, którą wystawia nikt inny jak ........ syn Floriana S., Paweł. Nie sądziłem, że i jego dopadnie audiofilizm. Wszak ma sie na kim wzorować - pokolenie starsze ;). Jednak widać, że choroba zwana audio-filizmem ma też swoje marketingowe podłoże - karmienie wyobraźni naiwnych jak to wspaniale lampa gra :twisted: , boże ile to razy było już wałkowane..... w końcu z czegoś trzeba żyć ..... A i dodam tyle, że kultura wypowiedzi i konwersacji u obu panów, stoi na jednym i tym samym poziomie, niestety.

Pełny opis tu :

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=37332676

P.S. Kto to jest MISTRZ MUZYKI :?: :?: , bo jestem nie okrzesanym barbarzyńcą w tej dziedzinie :lol: , może mi ktoś wyjaśnić ten termin, byłbym wdzięczny :)
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Witam
My tutaj na Forum wytykamy sobie nieprawidłowo postawiony przecinek, a na allegro pojawiają się wspomniane wyżej kuriozalne opisy rojące się od błędów. Aby opis powyższej aukcji nie zniknął wraz z licytowanym towarem cytuję go dla potomnych w całości:
allegro pisze: Lampy te z eksportu do USA po parowaniu fabrycznymym są wygrzane i ujednolicone z dokładnoscią do o,5% w pracownii " U FLORIANA" . Doskonałe do układów SIGH - END . Grajace całym pasmem , a nie "środkiem" Zaspokoją potrzeby nie tylko miłośnikom , lecz także MISTRZOM MUZYKI. Doskonałe w zastosowaniu przy samodzielnym montażu wszelkiego rodzaju wzmacniaczy do słuchania jak i do grania muzyki , w czym możemy pomóc jak w wyborze schematu jak i montażu i we wszystkich częściach.
Naprawdę, trudno mi sobie wyobrazić jak mocno trzeba być roztrzepanym aby wklepać taki tekst. Podoba mi się proces "ujednolicania po fabrycznym parowaniu" :)
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
kk84

Witam.

:( :( ....Ale ja nadal nie wiem kim jest MISTRZ MUZYKI, prosze o wyjaśnienie bo w nocy nie mogłem przez to spać :wink: :wink:

To tylko czubek góry lodowej. Wyszukajcie użytkownika o nicku "Elekt0n", i poczytajcie co jeszcze ujednoliconego oferuje :twisted: . Nie wiem czemu, ale chyba dopuściłem sie słownego ataku na rodzine Sz. :?
blue
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: blue »

Witaj KK84 !
........ piszesz ze nie mogles spac po przeczytaniu tego opisu. No nie dziwie sie. Kazdego uczciwego czlowieka to moze zwalic z nog.
I pomyslec ze ten mlody Florek- to przyszly inzynier ??.....
Ale musze Ci powiedziec ze troche winy jest naszej. Wiesz dlaczego bo takich gosci nalezy nazywac po imieniu - zlodziej i oszust !!
A to Forum powinno pomoc demaskowac takich ludzi.
pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
taboret1
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: taboret1 »

Hehehehe, żadko się śmieje :/, ale teraz to leżałem pod stołem :D
"...co jest konieczne zwłaszcza do układów puhll -shpul..."
Co to jest pul szpul? Bo jeszcze nigdy o tym nie słyszałem :/...
OTLamp

Post autor: OTLamp »

taboret1 pisze:Hehehehe, rzadko się śmieje :/, ale teraz to leżałem pod stołem :D
"...co jest konieczne zwłaszcza do układów puhll -shpul..."
Co to jest pul szpul? Bo jeszcze nigdy o tym nie słyszałem :/...
To pewnie nowa klasa wzmacniaczy audiofilskich ,opracowana przez "legendarnego", lansującego sie m.in. w "Randce w ciemno" Florka.
Jakieś 6-7lat temu zadzwoniłem do tego pana i spytałem, czy ma w swojej ofercie lampę AL4.A on na to, że taka lampa nie istnieje :D .Był jeszcze oburzony bo myślał, że sobie żarty robię.Spec od lamp się znalazł.
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

Witam
Panowie to jeszcze nic. Najbardziej rozbawił mnie opis kondensatorów elektrolitycznych, które.. uwaga.. „faworyzują” jedynie parzyste harmoniczne. Są niezbędne, zdaniem autora do budowy „HI-FI und HIGH-END” :)
Reklama dźwignią... :wink:

Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

OTLamp pisze: Jakieś 6-7lat temu zadzwoniłem do tego pana i spytałem, czy ma w swojej ofercie lampę AL4.A on na to, że taka lampa nie istnieje :D .Był jeszcze oburzony bo myślał, że sobie żarty robię.Spec od lamp się znalazł.
A to z tą AL4 to widocznie zależy kto dzwoni :) mniej więcejw tym samym okresie dzwoniłem do niego poszukując również AL4 do swojego pierwszego radia (niemiecki Radio Union RU3W), to owszem, miał ją, ale całe 100DM. A dziś można ją kupić za 2-3 Euro... Wtedy pewnie też, ale Ebay'a jeszcze nie było :)
kk84

Witam.

"...Lampy te z eksportu do USA po parowaniu fabrycznymym są wygrzane i ujednolicone z dokładnoscią do o,5% w pracownii " U FLORIANA" mistrza w AUDIO, A znienawidzonego przez próbujących oszukać go różnego autoramentu cwaniaków . Doskonałe do układów SIGH - END . Grajace całym pasmem , a nie "środkiem" Zaspokoją potrzeby nie tylko miłośnikom , lecz także MISTRZOM MUZYKI....."

Florian Strike`s Back............wychodzi na to, że tymi cwaniakami to my jesteśmy :x

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=38053984
Awatar użytkownika
taboret1
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: taboret1 »

Jak zobaczyłem tą aukcję... szkoda gadać...
ODPOWIEDZ