Dziewiąta nóżka w 6N2P-EW
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Dziewiąta nóżka w 6N2P-EW
Cóż, ostatnio spotkałem się z twierdzeniem, że trzeba ją podpiąć pod masę. Czy to prawda?
Re: Dziewiąta nóżka w 6N2P-EW
Jo, to jest wewnętrzny ekran.
ostatnio spotykam się z twierdzeniem, że ludzie to lenie i nieroby i nie chce im się nawet zobaczyć kart katalogowych... tyle, że nie wiem czy to prawda.
megabit, upsss
A ja się zastanawiałem o jaki cholera ekran chodzi? Przecież tam monitora nie ma
Ale koniec końców do masy zostanie podpięta
painluście, jeśli masz ochotę pospamować mogę Ci forum założyć, gdzie będziesz mógł to robić do woli

painluście, jeśli masz ochotę pospamować mogę Ci forum założyć, gdzie będziesz mógł to robić do woli

painlust pisze:ostatnio spotykam się z twierdzeniem, że ludzie to lenie i nieroby i nie chce im się nawet zobaczyć kart katalogowych...

Muszę tu trochę Turgona wziąć w obronę. Sam się zastanawiałem, czy jeśli w karcie katalogowej stoi "9-screen" to znaczy, że się to podpina do masy. Nie jest to w pierwszej chwili takie znów oczywiste

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Nie koniecznie fo fizycznej masy, ale do punktu uziemionego dla przebiegów zmiennych. A najlepszym z nich jest masa.Marvel pisze:painlust pisze:ostatnio spotykam się z twierdzeniem, że ludzie to lenie i nieroby i nie chce im się nawet zobaczyć kart katalogowych...![]()
Muszę tu trochę Turgona wziąć w obronę. Sam się zastanawiałem, czy jeśli w karcie katalogowej stoi "9-screen" to znaczy, że się to podpina do masy. Nie jest to w pierwszej chwili takie znów oczywisteI należy pamiętać, że mówimy o początkujących.
No i fakt, że jesteśmy w dziale dla początkujących nie zwalnia od obowiązku korzystania z ogólnodostępnych źródeł typu karty katalogowe. Za to bez problemu można się pytać o dowolnie niezrozumiałe kwestie wyczytane w tych kartach.
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Tym bardziej że gdzieniegdzie "screen" potrafi oznaczać siatkę drugą...Marvel pisze: Sam się zastanawiałem, czy jeśli w karcie katalogowej stoi "9-screen" to znaczy, że się to podpina do masy.
tszczesn: Sprawdzałem w karcie. Miałem wątpliwości więc się zapytałem, bo jak mnie mama nauczyła "Kto pyta, ten nie błądzi".
Turgon, nie ściemniaj. Ze zdania:Turgon pisze:tszczesn: Sprawdzałem w karcie.
nie wynika, że sprawdzałeś w karcie.Cóż, ostatnio spotkałem się z twierdzeniem, że trzeba ją podpiąć pod masę. Czy to prawda?
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Dlatego w przypadku lamp radzieckich należy korzystać z oryginalnych karteluszek, a nie anglojęzycznej papki dla leni.jethrotull pisze:Tym bardziej że gdzieniegdzie "screen" potrafi oznaczać siatkę drugą...
Ponadto jakikolwiek obrazek przedstawiający rozkład wyprowadzeń rozwiewa podobne wątpliwości. A na każdej karcie z epoki takowy się znajduje.
ps. Porządny papierowy katalog lampowy to podstawa. Można od czasu do czasu coś na allegro upolować, polecam.
Patrzyłem, bo jakoś musiałem się dowiedzieć jak podpiąć żarzenieMarvel pisze:Turgon, nie ściemniaj. Ze zdania:Turgon pisze:tszczesn: Sprawdzałem w karcie.nie wynika, że sprawdzałeś w karcie.Cóż, ostatnio spotkałem się z twierdzeniem, że trzeba ją podpiąć pod masę. Czy to prawda?

Piotr, niestety nie umiem pra rusija

- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Ja też nie, ale kartę katalogową nawet po węgiersku idzie przeczytać. Bukwy chyba znasz? Jak nie to do robotyTurgon pisze:Piotr, niestety nie umiem pra rusija

Turgon pisze:megabit, upsssA ja się zastanawiałem o jaki cholera ekran chodzi? Przecież tam monitora nie ma
Ale koniec końców do masy zostanie podpięta
![]()
Nie bądź taki do przodu bo ci z tyłu zabraknie.
Jakie znowu BukwyPiotr pisze:Ja też nie, ale kartę katalogową nawet po węgiersku idzie przeczytać. Bukwy chyba znasz? Jak nie to do robotyTurgon pisze:Piotr, niestety nie umiem pra rusija

- Thereminator
- 6250...9374 posty
Chyba za młody jesteś, żeby to znać:Turgon pisze:Jakie znowu Bukwy?
"Ałfawit uże ja znaju,
uże piszu i czytaju
i wsie bukwy pa pariadkie
bez aszybki nazywaju."

Zupełnie poważnie - znajomość bukw często się przydaje w lampowym hobby.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.