Kiedy Snake został ukończony jakoś chętka na kolejną konstrukcję pozostała a pokusom z zasady nie daję żadnej satysfakcji, że się opierałem; ulegam i już.
Tym razem postanowiłem podejść do zadania w sposób bardziej uporządkowany poświęcając więcej czasu na projekt wstępny obejmujący wszystkie etapy by zrealizować go planowo, bez mian koncepcji w trakcie.
Chassis powstało z dwóch ceowników alu i płyty alu oraz dwóch kątowników alu usztywniających spód konstrukcji (są bardzo poręczne przy operowaniu chassis w czasie montażu).
Takie wykonanie chassis na dzień dzisiejszy wydaje mi się prawie doskonale bowiem mogę bardzo łatwo ustalić jego wymiar i możliwe są korekty przed rozpoczęcie montażu (materiału zostało jeszcze na dwa kompletne chassis zatem kto wie co w przyszłości...).
Otwory pod lampy wiercone wspomnianym w wątku Snake'a frezem.
Zdecydowałem się na końcówkę PP na 6V6/6P6S, trafa zamówiłem w Telto trafiając akurat na dzień podwyżki (cóż, mogłem się zdecydować 24 godziny wcześniej...).Dokupiłem do nich dekle.
Wszystkie ECC83 są zamienne z 6N2P, każdą podstawkę wyposażyłem (jak w Snake'u) w przełącznik żarzenia z załączaniem wewnętrznego ekranu 6N2P do masy.
Polaryzacja przełączana - automatyczna /stała.
Preamp to dwa niezależne kanały jeden będący wariacją rekonfigurowanego Plexi, drugi zaś to cztero/pięciostopniowy high gain z płynnie regulowanym włączaniem w tor piątego stopnia oraz rekonfiguracją kondensatorów i rezystorów katodowych.
Niezależna regulacja wszystkich parametrów z Presence włącznie.
Przełączanie na przekaźniku 5V jak w Snake'u, sprawdzony do dziś działa bez zarzutu i bez stuków.
Pozostało połączenie zasilania (niebieskie). Na zdjęciach widać szynę masy.
Montaż na turret board'ach (kupiłem za dużo tekstolitu więc mam zapas na 30 lat

turret board preampu dwurzędowy.
Schematy póki co w zeszycie i w ołówku, po uruchomieniu i ustaleniu ostatecznych konfiguracji brzmieniowych przedstawię je na forum.
Obudowa będzie trochę bardziej oryginalna niż w Snake'u ale zamiast pisać przedstawię zdjęcia po finiszu.
Na dziś to by było na tyle.
Fotek 14; może chwilę trwać zanim się załadują z fotosika.

UPDATE
Przed chwilą ruszył

Będzie trochę poprawek ale czapkę zmiata; czyli jestem blisko celu

Linia mety staje się realna

Oto schematy; będzie trochę modyfikacji
zatem na bieżąco będę zamieszczał ich aktualne wersje.
Preamp I

Peamp II

Poweramp

Jadę zatem na majówkę surfować i ścigać się z czystym sumieniem

Fajnej majówki