Wyliczyć z charakterystyk albo przyjąć typowe (eufemizm na "zerżnąć od Painlusta").Pytanie mam takie: czy w takim razie mam wziąć wartości dla ECC85 z karty ECC83, bo tam jest aplikacja jako AF Amplifier?
Schemat dwukanałowego gitarowca do oceny
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Re: Schemat dwukanałowego gitarowca do oceny
A.F. to nie Audio Frequency?
Marvel: Nie chciałem Cię urazić, porostu drażni mnie takie podejście do tematu. Należy zawsze myśleć co się robi
.
Marvel: Nie chciałem Cię urazić, porostu drażni mnie takie podejście do tematu. Należy zawsze myśleć co się robi

http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
Spoko
Żeby myśleć, trzeba mieć wiedzę. Ja mam jej za mało, więc zaczynam od kopiowania, ale kopiuję sprawdzone układy. Próbowałem myśleć przy zamianie 12AX na ECC85 w preampie fendera, to widzisz co z tego wyszło: radiooodbiornik 

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
Dlaczego uważacie wszyscy, że powinienem kogokolwiek opieprzać. Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że szanowny kolega próbuje wyważać otwarte drzwi bo ja już taki wzmacniacz zaprojektowałem i wykonałem. No może nie taki sam, ale na tych samych lampach. U mnie na schemacie brakuje zwierania sygnału w gainach kanałów, które powinno być.
T opiep... tak sobie tylko niewinnie żartujemy
Przy wyważaniu otwartych drzwi czegoś się nauczyłem, a wzmaczek zrobię wg. Twojego schematu. Problem tylko polega na tym, że masz tych schematów mnóstwo, tylko ja ich nie mogę znaleźć, kiedy są mi potrzebne... Może byś zrobił jakąś stronkę z katalogiem swoich schematów? Życie i nasze i Twoje stałoby się łatwiejsze.
Masz może zdjęcie wnętrza tego Evil & Hate?

Masz może zdjęcie wnętrza tego Evil & Hate?
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
Jak masz konto na Elektrodzie to wpisz w wyszukiwarkę "czterowatowiec" i powinieneś w dziale DIY trafić zdjęcia.
I jeszcze jedno. Ten okrojony korektor do gałki Tone jakoś się nie sprawdza. Ja go zciągnąłem z Marshalla 18. Ani przy potencjometrze liniowym ani przy potencjometrze logarytmicznym korekcja nie jest zadowalająca. Lepiej może zrobić korektor fenderowski pełny lub okrojony.
I jeszcze jedno. Ten okrojony korektor do gałki Tone jakoś się nie sprawdza. Ja go zciągnąłem z Marshalla 18. Ani przy potencjometrze liniowym ani przy potencjometrze logarytmicznym korekcja nie jest zadowalająca. Lepiej może zrobić korektor fenderowski pełny lub okrojony.
Ostatnio zmieniony pt, 4 kwietnia 2008, 13:49 przez painlust, łącznie zmieniany 1 raz.
SERDECZNE DZIĘKI!
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
A nie zwróciłeś uwagi, że ECC85 to prawie to samo, co ECC81?Marvel pisze:Pytanie mam takie: czy w takim razie mam wziąć wartości dla ECC85 z karty ECC83, bo tam jest aplikacja jako AF Amplifier?
ECC85 i 83 mają tyle wspólnego, że są duotriodami i pasują w te same podstawki. Używanie zamiennie ich carakterystyk jest zupełnym nieporozumieniem

Ale w przypadku gitarowców można bez problemu zastosować aplikacje dla ECC83 czy to w kanale czystym czy inwerterze
Niestety, jak już wszyscy zdążyli zauważyć, trochę się miotam z tym projektem. Na szczęście na razie jeszcze nie biegam z lutownicą, tylko piszę na forum, więc jest to (w miarę) bezpieczne. Bardzo mi sie dużo rozjaśnia dzięki Waszym uwagom. Upraszam o cierpliwośćPiotr pisze:A nie zwróciłeś uwagi, że ECC85 to prawie to samo, co ECC81?
ECC85 i 83 mają tyle wspólnego, że są duotriodami i pasują w te same podstawki. Używanie zamiennie ich carakterystyk jest zupełnym nieporozumieniem

Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com