W ramach całkowitej reorganizacji warsztatu, wywalaniu złomu i sprzedaży/oddaniu rzeczy nieprzydatnych, postanowiłem wreszcie zrobić pożytek z rezystorów 8 omowych o mocy 100W, które kupiłem w styczniu.
Czyli radiator ze zdezelowanej wieży SONY(2 sztuki TDA7296 na nim były), rezystory z Allegro, terminale od kolumn, do których pasują "bananki" i przełącznik dwubiegunowy z "przydasiów"(kiedyś kupiłem po 1,50zł/sztuka całe pudełko w sklepie "Wszystko za 5zł").
Całość zamontowana na płycie z bakelitu(kupiłem kiedyś od Kolegi peski_49), przełącznik dopina do 8 omowego rezystora drugi 8 omowy, ma dwie sekcje, masy są odseparowane(ważne przy końcówkach mocy mostkowych- większość samochodowych).
Nie założyłem gniazdek do podłączenia oscyloskopu ale raczej to będą gniazda RCA, bo mam adaptery RCA-BNC do CCTV. Nóżek nie ma, nakrętki od butelek tylko były

Nie dałem pasty pod rezystory- na cholerę przy 5-15 minutach i maksymalnej mocy traconej 60W, bo nie nie odpalam większych końcówek, do lamp rezystory i tak mogłyby być bez radiatora.