Wskaźniki Radmor/Unitra
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Wskaźniki Radmor/Unitra
Witam,
Wskaźniki jak na zdjęciach, niebieski ma drobne ryski (widać na fotkach), a jeden nie ma wskazówki idealnie w "0". Cena do dogadania, chętnie się też wymienię na wskaźniki wysterowania, które można użyć do wzmacniacza.
Pozdrawiam,
A.
Wskaźniki jak na zdjęciach, niebieski ma drobne ryski (widać na fotkach), a jeden nie ma wskazówki idealnie w "0". Cena do dogadania, chętnie się też wymienię na wskaźniki wysterowania, które można użyć do wzmacniacza.
Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
Re: Wskaźniki Radmor/Unitra
Te dwa, z zerem po środku możesz wykorzystać do wzmacniacza po dodrukowaniu skali i po przesunięciu wskazówki na nowe "0" 

-
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Skala to akurat faktycznie jest do zrobienia (mógłbym skopiować skale np. z tego radmorowego). Natomiast bardziej skomplikowane wydaje mi się przesunięcie wskazówki w nowe "0", nie chciałbym ich zniszczyć.
Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
Masz racje, bardzo łatwo je uszkodzić.
Pozdrowienia,
Pozdrowienia,
Tymi dwoma 'vaiami' byłbym zainteresowany.
Mam chyba jakieś 'fabryczne' wskaźniki wysterowania...
Mam chyba jakieś 'fabryczne' wskaźniki wysterowania...
- Szrot majster
- 1875...2499 postów
Witam!
Pisz na PW, dam Ci dwa wskaźniki do wzmacniacza, tylko sobie szybki wypolerujesz, bo mają kilka rysek

-
- 2500...3124 posty
..a po tym wypolerowaniu zera nie ustawisz bo wskazówka będzie stała gdzie jej się będzie podobałoSzrot majster pisze: ↑ndz, 4 lutego 2024, 21:12 tylko sobie szybki wypolerujesz, bo mają kilka rysek![]()
-
- 75...99 postów
Wystarczy przemyć płynem antystatycznym i wszystko jest super. Wskaźnik działa jak nowy.
-
- 2500...3124 posty
Mam miernik analogowy z pięknie wypolerowaną szybką, płyn antystatyczny a nawet zwykła ślina pomaga chwilowo póki nie wyschnie a potem wskazówka chodzi nawet jak dłoń zbliżę do miernika.Krupa Ferdynand pisze: ↑pn, 5 lutego 2024, 21:57 Wystarczy przemyć płynem antystatycznym i wszystko jest super. Wskaźnik działa jak nowy.