Witam
Do zbycia wielkie/b.ciężkie radio Białoruś 53 ( Belarus-53 ),model z lat 50-tych.To tzw. radio "dyrektorskie',bywały także w gabinetach sekretarzy jedynie wtedy słusznej partii.
Stan -
są lampy,do renowacji skrzynka,nie jest rozbita,układ do uruchomienia,do renowacji niektóre elementy bakelitowe, skala w 20 kawałkach ( do skopiowania),brak 2 głośników,ale "podchodzą" te z radia Wola,Syrena.Trafo wyjściowe prod. USA z epoki,idealnie pasuje,pewnie ściągnęli z ZSRR

( od razu zastrzegam,że nie sprzedam trafa osobno do budowy wzmacniacza na 2 x 6L6 ! ).Cena to 1/3 tego co zainwestowałem w zakup czyli 100 pln.Radio "po przejściach' skatowane przez kuriera,lub raczej s-kuriera.Z powodu rozbitej skali zniechęciłem się do renowacji,odstawiłem na zaś ,a niedługo potem z bólem wylicytowałem inne, które przyszło bez uwalenia czegokolwiek.Odbiór na miejscu,raczej nie zaryzykuję wysyłki,w połowie A-4 m/ Katowicami a Krakowem.Kontakt na pw,ewent. zdjęcia w/g życzeń na podany mi adres e-mail.Radia Białoruś można zobaczyć na rosyjskiej stronie radiowej rw base.narod.ru
aktualne do odwołania
R.