Głośnik gitarowy, transformatory zasilające i głośnikowe, sprężyna reverb, przetworniki gitarowe, tranzystory ifr

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

michalpiw
50...74 posty
50...74 posty

Głośnik gitarowy, transformatory zasilające i głośnikowe, sprężyna reverb, przetworniki gitarowe, tranzystory ifr

Post autor: michalpiw »

Mam do sprzedania trochę części, których aktualnie nie używam, na których wykorzystanie obecnie brakuje mi czasu. Postanowiłem najpierw podzielić się nimi z kolegami tutaj, zanim trafią na allegro (pewnie pod koniec tygodnia). Wszystkie przedmioty używane, w pełni sprawne.

1 ) Głośnik gitarowy 12" Celestion G12E-50 4 Ohm
Głośnik pochodzi z pieca Line 6, nazywa się Celestion Custom, jednak patrząc po numerze modelu wychodzi na to, że jest to Celestion Rocket 50 o nietypowej impedancji wynoszącej 4 Ohm (co powinno szczególnie ucieszyć wszystkich lampowców :wink: ) i mocy 50W.
Zdjęcia:link 1, link 2. Cena 130 zł, preferowany odbiór osobisty w Krakowie lub okolicy miejscowości Jabłonka na Orawie.

2 ) Transformator zasilający kształtkowy do wzm. lampowego 50VA; 190V 0,21A; 6,5V 0,34A
Transformator to czyjeś (nie moje) rękodzieło. Wyżej podane parametry są oszacowane, napięcia bez obciążenia to 200V i 7,2V. Średnice uzwojeń (bez izolacji) to 0,37mm i 0,47mm. Wymiary rdzenia to 2,74x3,7cm. Całkowite wymiary zewnętrzne 85 x 96 x 78 mm (wys x szer x gł).
Zdjęcia: link 1, link 2. Cena: 60 zł.

3 ) Transformator zasilający torioidalny TS t190/LDM; 190VA 2x40V
Podane napięcia mierzone bez obciążenia, pod obciążeniem wynoszą pewnie około 36-38V. Średnica to 160mm, wysokość 45mm.
Zdjęcia: link 1, link 2. Cena: 70 zł.

4 ) Transformator głośnikowy TG 2-20-666 do układu SE
Transformator nadaje się wyśmienicie do małych końcówek gitarowych SE w szczególności na lampach ECL86, ECL82, 6P1P, E81L. Transformator jest reż idealny do reverbu lampowego z wykorzystam np. lampy E81L i sprężyny o impedancji 8 ohm.
Zdjęcie: link. Cena: 30 zł.

5 ) Sprężyna do reverbu, imp. wej. 8 Ohm
Sprężyna pracowała z reverbem tranzystorowym ze schematu. Impedancja wejściowa 8 Ohm, wyjściowa nieznana. Mocowana na amortyzujących gąbeczkach, wymiary (razem z gąbeczkami): 34 x 130 x 34 mm (wys x szer x gł).
Zdjęcia: link 1, link 2, link 3. Cena: 60 zł.

6 ) 2x tranzystor IRF 150
Tranzystor hexfet, n-channel. Wysoka moc, duży prąd, średnie napięcie. Może nadać się do hybrydowego wzmacniacza lub jako element kluczujący.
Zdjęcie i dokumentacja: link 1, link 2. Cena: 40 zł /szt.

7 ) Transformator zasilający kształtkowy 20VA 2x12V
Całkowite wymiary zewnętrzne 50 x 60 x 55 mm (wys x szer x gł).
Zdjęcie: link. Cena: 25 zł.

8 ) Transformator zasilający zalewany 10VA 12V
Wymiary: 36 x 50 x 42 mm (wys x szer x gł).
Zdjęcie: link. Cena: 15 zł.

9 ) Przetwornk gitarowy Humbucker z osłonką
Przetwornik pochodzi z gitary Ibanez.
Zdjęcie: link. Cena: 30 zł

10 ) Przetwornk gitarowy Single Coil z osłonką
Przetwornik pochodzi z gitary Ibanez.
Zdjęcie: link. Cena: 25 zł

Ceny okazyjne, zapraszam! :)
ODPOWIEDZ