Przyjrzałem się trzem nowiutkim, fabrycznie opakowanym lampom PL84 POLAMP seria 3427.
Okazało się, że i w tych lampach siatka ekranująca przyłaczona jest do nóżki 1 a nie 9 jak w bliźniaczej EL84
Czyli chyba jest to fabryczne rozwiązanie konstrukcyjne a nie błąd montującego - jak dotychczas sądziłem.
A co najciekawsze - karta kataologowa PL841 podaje, nóżkę 9 jako wyprowadzenie S2
Koledzy, jeżeli macie w zbiorach PL841: przyjrzyjcie się swoim lampom i sprawdźcie czy rzeczywiście jest to nóżka 1 czy 9 - czy to tylko lampy z tej mojej serii mają taki błąd???
Z jakiego katalogu pochodzi ta karta - kto wie
Dostałem ja od kogoś jako załącznik...
Pzdr. ZoltAn
Załączniki
PL841
Katalog 1960, str. 151, 2.jpg (146.2 KiB) Przejrzano 294 razy
Ostatnio zmieniony czw, 14 kwietnia 2005, 16:57 przez ZoltAn, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
ZoltAn pisze:
Koledzy, jeżeli macie w zbiorach PL841: przyjrzyjcie się swoim lampom i sprawdźcie czy rzeczywiście jest to nóżka 1 czy 9 - czy to tylko lampy z tej mojej serii mają taki błąd???
Z jakiego katalogu pochodzi ta karta - kto wie
Dostałem ja od kogoś jako załącznik...
Pzdr. ZoltAn
Przed chwilą sprawdziłem 6 sztuk pudełkowych PL841 z Telamu. We wszystkich s2 jest połączona z nóżką 1, nóżka 9 jest wolna.
ZoltAn pisze:
Czyżby cała ta seria miała niekatalogowo wyprowadzoną siatkę 2
Z jakiej serii pochodza Twoje nowe lampy??? Podajesz, że TELAM...
ZoltAn
Trzy sztuki - 619, dwie - 670 i jedna 123. Znalazłem jeszcze dwie, używane PL841 z Telamu (z oznaczoną po ludzku serią: VII-61 i V-61) W nich s2 jest również połączona z nóżką 1.