Kustom HV 100
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Kustom HV 100
Witam. Kumpel zrobił switch do wzmacniacza zawartym w temacie. Początkowo chodził, lecz później rozbierał go i składał i przestał chodzić jak trzeba. gdy przełączam kanał to jest albo clean, albo na wzmacniaczu świecą się dwa kanały. booster i efekty również nie chodzą. W załączniku oryginalna płytka i fotki jego wypocin. Jeżeli znajdziecie jakiś błąd to proszę go wytknąć
Pozdr. Kamil!

why so serious
Re: Kustom HV 100
Ja sobie zadałem trud (nudzi mi się) wpisania w przeglądarce Kustom HV 100 schematic - nic nie znalazłem. Jeżeli nie podzielisz się schematem fabrycznego switch'a lub schematu pieca, to nie wróżę temu wątkowi bujnej przyszłości...
Jakby powiedział Kapitan Bomba - diabli wiedzą, co czai się w tej mgławicy...

mam tylko fotki pcb, wartość dwóch rezystorów co są potrzebne. niczym więcej się nie podzielę bo nie mam
skłonię się chyba do zrobienia płytki na wzór oryginału.

why so serious
A znasz typ przełączników?
Pierwsze dwa przełączniki są do wyboru kanału? Ostatni załącza / wyłącza efekty / booster? Możesz opisać działanie tego footswitcha?
Pierwsze dwa przełączniki są do wyboru kanału? Ostatni załącza / wyłącza efekty / booster? Możesz opisać działanie tego footswitcha?
przełączniki DPDT. One chodziły, lecz kumpel coś rozlutowywał i lutował i przestało chodzić. Pierwszy od gniazda przełącznik to zmiana kanałów, drugi efekty a ostatni booster.
why so serious
Bez urazy ale moim zdaniem bardzo na cenzura zlutowany ten uklad. Co to maja byc za laczenia zaklejone tasma ? Nie mozna to dac jednym kablem ? Moim zdaniem powinieneś to wszystko w cholere rozlutować i jeszcze raz do porządku polutować i powinno śmigać bo uklad skomplikowany sam w sobie nie jest...