Dziś był u mnie szwagier i pytał się, czy nie chcę dużej ilości starszej elektroniki, w tym stara centrala telefoniczna. Odmówiłem, tłumacząc się tym, że nie chce mi się babrać z złomem.
Sławek nie rozumiem Cię, łazisz po złomach szukając jakichś zgniłych opraw świetlówkowych a taką centralę mógłbyś dobrze spieniężyć albo i porozbierać na części i mieć te poszukiwane oprawki do lampek telefonicznych
Marcin K. pisze:Sławek nie rozumiem Cię, łazisz po złomach szukając jakichś zgniłych opraw świetlówkowych a taką centralę mógłbyś dobrze spieniężyć albo i porozbierać na części i mieć te poszukiwane oprawki do lampek telefonicznych
Trochę nie na temat, ale może Kolegę AZ12 zainteresuje "świetlówka dławikowa" - to tytuł wątku w dziale "sprzedam, oddam". Za radą AndrzejaJ wysłałem PW do jednego z kolegów, ale brak odzewu. Akordeonista
Wszystkie szczelne złącza przeciekają a każda rura po skróceniu jest za krótka - trzecie prawo Murphy'ego.
Trafiona kompletna wieża Diory 442 razem z kabelkami, stan optyczny db+, telewizorek Elektronika 100, nowy prostownik samochodowy w pudełku z 1981 r. !!! 6/12V W środku widać stos selenowy
Wystawione w kilku miejscach na ulicę, bo jutro mają zbierać elektrośmieci.
Została pralka Frania, powiększalnik i trochę części od pralek i innych dupereli.
Obawiam się, że nie będzie żadnego telewizora, czy radia w drzewnianej budzie. Czas jednak pokaże, czy mam rację. Na razie zbieram części do budowy... generatora.