Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Jeżeli brak ci tylko PM na tym wzmacniaczu to myślę ,że wszystkie twoje modyfikacje na grzyba były - bez wymiany trafa wyj i przede wszystkim głośników ( jeżeli to piec ) . Na początek najlepszym rozwiązaniem było by dopalić czymś ten wzmacniacz np sansampem , który wg mnie jest jednym z najlepszych efektów . Zrezygnować z kanału lead i tylko efekt załączać na czystym , w tedy uważam że tłumienia były by naprawdę dobre . Ja w swoim wypadku całkowicie zmieniłem przedwzmacniacz i dalej uważam ,że jest kiszka . Dochodzę do wniosku , że kupno tego chińczyka to jeden z kolejnych błędów jakie popełniłem . ( Byłem zmuszony to kupić , niby kariera muzyczna skłoniła mnie do tegoProcek_2 pisze:Udało mi się uporać z szumem i boosterem- przyczyną było uszkodzenie w układzie włączania boostera. Booster został rozmontowany, kondensator przy katodzie V2 jest na stałe. Włożę tam około 5uF i zmniejszę wartość C104 do około 5nF. Przycisk Boost będzie załączał diodowy boosterek ze strony Toma.
Osobiście uważam, że warto pokombinować dla lepszego przesteru i nie koniecznie pod Mesę- chodzi mi o ten Palm Muting którego bardzo mi brakuje w tym piecyku![]()
A że kosztem kanału czystego... No coś się wymyśli
To samo chciałem napisać , pozdrawiam .Procek_2 pisze:Zobaczymy co wyjdzie z moich modów- mimo wszystko jak na razie, to efekty mnie zadowalają
I rada dla każdego na przyszłość- lepiej zamiast valvekinga 112 kupić 6505+. Lepiej dołożyć te 500zł i mieć uśmiech na ustach
- "pyki" będą. Jest na to sposób. Za pomocą fotorezystora załącza się albo równoległy do 220k rezystor 180k, albo w szereg ze 100k dodatkowe 120k. Patent polega na tym, że LED-a zasila prosty układ czasowy ze źródełkiem na np. J111, o stałej RC ok. 2-4s w "obydwie strony". Niezauważalne, bezpykowe wchodzenie...TooL46_2 pisze:...Jesli tak, to 'pykow' byc nie powinno byc slychac. Styki przekaznika, ktorego uzyjesz (w zaleznosci, jak go wepniesz) powinny byc na podobnym potencjale wiec nie powinno byc problemu...
Jesteś pewien?Procek_2 pisze:W sumie to może być dobry pomysł z wyrzuceniem C112- wzrośnie Gain i ilość basu.![]()
Albo alternatywa z tym dokupieniem trafka - zrobić porządek w piecu z kanałem przesterowanym (całkowicie likwidujac clean) i dobudować oddzielny fenderowski czysty (bez korekcji albo z ufixowaną).Procek_2 pisze:Jeżeli bierzesz pod uwagę kupno trafa, to może lepiej zbudować swój własny preamp?
Do czystego podpinać w Peavey'u i będzie co trzeba. Ja bym tak zrobił