Z tym fuserem to niezły pomysł. Tylko nie nadają się do tego niestety "instant fusery" z hp (z rurką z folii teflonowej czy jakiejś tam). Trzeba by taki fuser z żarówką halogenową albo coś w tym stylu.
Metoda żelazkowa ma kilka wad. Przede wszystkim robienie dużych płytek (większych niż stopa żelazka) jest upierdliwe. Po drugie i ważniejsze. Problemem jest dobranie optymalnej siły nacisku ręki przy prasowaniu. Jeśli na kartce jest grubsza warstwa tonera wówczas ma on tendencję do rozlewania się (pady robią się większe). I nie jest to kwestia temperatury - jak daję mniejszą to toner słabo przylega do płytki, poza tym toner nie płynie. Jest tak jakby "rozwałkowany" jak ciasto . Z kolei jak warstwa tonera jest cieńsza wówczas mogą pojawić się podtrawienia na dużych powierzchniach (rozlanej masie). Grubość warstwy tonera zależy w głównej mierze od zastosowanego proszku i bębna OPC, zakładając używanie tej samej drukarki. Gdyby zostosować laminator (lub fuser) dobrze ustawić jeśli chodzi o siłę nacisku, wówczas powyższych problemów możnaby uniknąć.
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
W ogóle można kupić jakąś drukarkę starą canona albo epsona, nawet na złomie się zdarzają. Krokówka od razu jest, przekładnia też, czego chcieć więcej, niestety nie pamiętam jak u tych producentów wygląda regulacja docisku rolek w fuserze.
Takie tematy to bardziej na elektrode .
Pętle rozrysowałem zaraz po umieszczeniu schematu i postanowiłem że wsadzę do swojego Soldano.
Skoro projekt zastrzeżony to nie będe umieszczał, tym bardziej że zamowiłeś płytki.
A tak off topik to nieźle graja na twojej stronie
Dlatego wszystko, co chcecie, żeby ludzie wam czynili, wy też im podobnie czyńcie
Mam pytanko Marvel odnośnie gniazd. Wydaje mi sie że mają "nakrętkę"
wkręcaną w gniado? To polskie gniazda czy jakieś ściągane z poza kraju?
(Dobre do budowy efektów)
Dlatego wszystko, co chcecie, żeby ludzie wam czynili, wy też im podobnie czyńcie
Rozumiem, że pętle montowałaś pomiędzy przedwzmacniacz a końcówkę czyli pomiędzy potencjometr Tremble a MV? Ścieżkę przerwałeś i wlutowałeś listwę zaciskową do druku w celu podłączenia IN OUT pętli? Mógłbyś wrzucić fotki jak pętla prezentuje się w chassis?