Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.
Ech... wątek tętni życiem... Ostatnim rocznikiem jaki planuję zeskanować jest Radioamator '73. Później robię sobie dłuuuuuugi urlop - jestem totalnie zniechęcony brakiem wsparcia w budowaniu zbioru. Nikt, oprócz Georga nie dorzucił kompletnego rocznika.
Wpadł mi ostatnio w ręce rocznik Radioelektronika 1985.. Ponieważ nie jest oprawiony to widzę duże szanse na zeskanowanie...
No chyba , że już ktoś to zrobił...
Jak obiecałem, tak zrobiłem - Radioamator '73 zachomikowany. Wróciłem do rozdzielczości 200dpi bo nie ma co szczędzić na jakości przy tak śmiesznych kosztach archiwizacji. Ponawiam prośbę o niereuploadowanie moich zasobów na Chomiku...i to by było na tyle...
Dzięki Waldi...
1973 już sobie pobrałem.... choć tak naprawdę mam go w formie oprawionego rocznika...
Pozostają brakujące roczniki 1972...,1974, 1975 ,1977 i 78 ...od 1979 zaczyna się już RADIOELEKTRONIK....
Jak pisałem wcześniej , jedyny nie zszyty i nie oprawiony rocznik jaki mi pozostał, to 1985...
Jak na razie brak jest potwierdzenia , że ktoś już ma zeskanowany... Więc może w przyszłym tygodniu zabiorę się za skanowanie....
Mam dużo numerów RADIO RADIOAMATOR RADIOELEKTRONIK. Są to luźne numery nie oprawione można je skanować i można byłoby zrobić taką bazę ogólnie dostępną np. na fonarze. Chętnie do czegoś takiego dołożę się. Nie jestem zwolennikiem umieszczania takich plików na płatnych stronach. To jest hobby, a nie biznes dla kogoś. Wszedłem na stronę chomika i za wsystko trzeba zapłacić. To ja dziękuję za taką możliwość dostępu. Nie chcę płacić za kota w worku. Kiedyś szukałem serwisówki pewnego radia. Znalazłem i trzeba było zapłacić. Zapłaciłem kilkanaście euro i otrzymałem tylko schemat, który miałem a myślałem że dostanę całą serwisówkę. Od tej pory nic nie kupuję. Chętnie przystąpię do tworzenia bazy pism radiotechnicznych i podzielę się swoimi zasobami jeśli to będzie ogólnie dostępne jak na fonarze. Pozdrawiam wszystkich. PIOTR.
Niklebio, o co Ci chodzi? Na Chomiku za 3zł możesz sobie w 30 sekund kupić prawo ściągnięcia 2Gb plików - ta cena chyba Cię nie powala? Zamiast narzekać i kontestować, podaj lepszy realny sposób wymiany plików on-line. Porównanie Chomika ze stronami sprzedającymi dokumentacje jest bez sensu - przecież to dwie różne bajki... No i te Twoje teksty o kupowaniu kota w worku... Naprawdę boisz się, że grupa cwaniaków z Triody, w zmowie z Chomikiem, uknuła spisek żeby Cię naciągnąć na te trzy złote? Litości...
niklebio pisze:Mam dużo numerów RADIO RADIOAMATOR RADIOELEKTRONIK. Są to luźne numery nie oprawione można je skanować i można byłoby zrobić taką bazę ogólnie dostępną np. na fonarze. Chętnie do czegoś takiego dołożę się. Nie jestem zwolennikiem umieszczania takich plików na płatnych stronach. To jest hobby, a nie biznes dla kogoś. Wszedłem na stronę chomika i za wsystko trzeba zapłacić. To ja dziękuję za taką możliwość dostępu. Nie chcę płacić za kota w worku. Kiedyś szukałem serwisówki pewnego radia. Znalazłem i trzeba było zapłacić. Zapłaciłem kilkanaście euro i otrzymałem tylko schemat, który miałem a myślałem że dostanę całą serwisówkę. Od tej pory nic nie kupuję. Chętnie przystąpię do tworzenia bazy pism radiotechnicznych i podzielę się swoimi zasobami jeśli to będzie ogólnie dostępne jak na fonarze. Pozdrawiam wszystkich. PIOTR.
Załóż sobie konto na Chomiku , wyślij SMS-a (za 3 zł ) i ściągaj do woli.....
A Fonar jest od razu taki chętny do udostępnienia swoich dysków ????
No chyba , że masz znajomego admina , to załatw sprawę , a ja przewalę wszystkie swoje zasoby z Chomika na stronę Fonaru i będzie po sprawie.....
... dodam tylko, że jedynym legalnym sposobem wymiany plików poprzez internet jest wymiana peer-to-peer. Nieprzypadkowo zniknęły ogólnodostępne zasoby z Radioamatorami i wiele innych. Przecież mówiliśmy już o tym... Reasumując; plany i propozycje kolegi niklebio można między bajki włożyć.
Poza chomikiem jest jeszcze chociażby rapidshare, tylko że trzeba dzielić pliki na kawałki po 100MB (wierzcie można w tym upchnąć wiele schematów). Pod firefoxem jest wtyczka do automatyzacji ściągania z RS.
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Waldemar Dekański pisze:... dodam tylko, że jedynym legalnym sposobem wymiany plików poprzez internet jest wymiana peer-to-peer. Nieprzypadkowo zniknęły ogólnodostępne zasoby z Radioamatorami i wiele innych. Przecież mówiliśmy już o tym... Reasumując; plany i propozycje kolegi niklebio można między bajki włożyć.
Nie. Nie metoda jest legalna lub nie, ale treść, a konkretnie prawo do jej rozpowszechniania. Z tym, że jak masz konkretny serwer z treściami wątpliwymi prawnie to łatwo znaleźć konkretną odpowiedzialną osobę, w przypadku P2P już tak prosto nie jest.