Brawo za udaną konstrukcję
Wygląda na to, że Twoja antena bije na głowę tą, którą ja wykonałem - pewnie ze względu na powiększone rozmiary.
Ciekawym jak będzie na niej odbierał odbiornik superheterodynowy - ale wygląda na to, że powinien "dawać czadu"
Ja u siebie dałem dodatkowe uzwojenie wtórne (w moim przypadku 3 zwoje drutu), które znakomicie transferuje sygnał z anteny nie powodując tłumienia obwodu pierwotnego - antena zachowuje się tak jakby była obciążona wtórnikiem.
Wtórnik niestety ma tendencję do generowania jakby sprzężenia przy wyższych częstotliwościach na zakresie fal średnich, choć rzeczywiście sygnał z niego jest trochę silniejszy niż z tego 3 zwojowego uzwojenia. Ponadto uzwojenie to (3 zwojowe, wykonane drutem 0,65) praktycznie zwiera wejście antenowe odbiornika do masy - tylko to co zaindukuje się magnetycznie w uzwojeniu pierwotnym anteny ramowej przedostaje się do odbiornika. Mam wrażenie, że poziom zakłóceń dzięki temu znacząco maleje.
No i nie wymaga zasilania - a bateria, choć powoli, to się wyczerpuje i trzeba pamiętać o jej wyłączaniu po skończonej zabawie z anteną i odbiorem

Tak więc w ramach eksperymentu pomyśl też o takim uzwojeniu wtórnym.
Przy nawijaniu grubszym drutem musisz pamiętać o tym, że wraz z jego grubością zwiększy się siła nacisku drutu na krzyżak anteny, więc to co teraz jest w pełni wytrzymałe, może się okazać niewystarczające i wymagające wzmocnienia (ale oczywiście tak być nie musi).
Odczepy na uzwojeniu jak najbardziej, chociaż zastanawiam się jaki wpływ może mieć nieużywana część uzwojenia, podłączona elektrycznie do tej części, która akurat jest wykorzystywana - czy nie będzie zabierać części sygnału?
Może lepszym rozwiązaniem były by oddzielne uzwojenia łączone razem i rozłączane elektrycznie przy nieużywaniu?
Tak czy inaczej - uwielbiam anteny ramowe
A propos diod detekcyjnych - kiedyś szukałem najczulszej diody i z tych które mam, taką okazała się dioda o symbolu A 120 - ale nie wiem czy to pełny symbol, i czy to nawet polska czy zagraniczna dioda

Malowana na szaro, mała gabarytem, cieńsza niż DOG56.
Są jeszcze diody ze złotym drutem - AACP37 - może też warte spróbowania.