Nie, nie, nie ....EBL21, EF21 a w zasilaniu jedna lub dwie AZ21, jeszcze nie takie drogie choć nie absurdalnie tanie jak 2-3 lata temu i osobne dławiki w zasilaniu anodowego dla każdego kanału ale to już sam sobie namotasz. Pozdrawiam.
EBL21 PP UL parametry transformatora głośnikowego
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 6250...9374 posty
Re: EBL21 PP UL parametry transformatora głośnikowego
- kubafant
- 2500...3124 posty
Tak, tak, tak
Wzmacniacz EBL21+EF21/22+AZ21 już mam, teraz pora na coś innego. Trudno się oprzeć AZ4 z jej piękną, krągłą bańką i widocznymi od góry drucikami katody 

lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
- Michal_Pol
- 250...374 postów
Można jeszcze wykonać bardziej radykalny wariant, dwie ECH21 na kanał i wykorzystać z nich tylko triody. Pierwsza jako wzmacniacz druga jako odwracacz fazy
To są bardzo marne triody-mają wzmocnienie max 14.Chcąc napędzić końcówkę mocy i zapewnić odpowiednie wzmocnienie trzeba by zastosować wzmacniacz na EF21oraz dwie ECH21 {triody} w odwracaczu ze sprzężeniem katodowym.Mając dwie kwadry EBL21 można by pójść na taki ,,wypas,,-nawet w QUAD.Chyba nikt na świecie tego nie spróbował-bo skąd by miał aż dwieMichal_Pol pisze: ↑śr, 21 września 2022, 15:56 Można jeszcze wykonać bardziej radykalny wariant, dwie ECH21 na kanał i wykorzystać z nich tylko triody. Pierwsza jako wzmacniacz druga jako odwracacz fazy

- Jado
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Tak patrzę, ale aktualnie nie ma ofert NOS na w/w lampy w internecie
Czy dyskusja powoli nie staje się akademicka?
Sam bym przytulił ze dwie EF21 do mojego Harolda
(jako zapas)

Czy dyskusja powoli nie staje się akademicka?
Sam bym przytulił ze dwie EF21 do mojego Harolda

Pozdrawiam
Jado.
"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
Jado.
-
- 6250...9374 posty
Bo trzeba patrzeć ciut dalej niż do świateł poprzedzającego samochodu.....EF21 na zapas do Harolda już masz, cena cię milusio zdziwi, także EBL21 kupowałem (nie sprzedaję) jak NOS-y w pudełeczkach były do 20zł/sztuka max. Pozdrawiam.
- Jado
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Wielkie dzięki 
EBL21 też kupowałem wtedy (jak robiłem Harolda) - na Wolumenie - po 20zł. Czeskie - Tesli, od tego pana co go już dawno nie widziałem - stał w środkowej alejce, z pudełeczkami lamp i czasem z jakimiś przyrządami pomiarowymi. Natomiast w grudniu zeszłego roku, kupowałem już (do Luxora Magnata) dwie EBL-ki po 80zł.
Ciekawe, że te bardziej egzotyczne lampy typu 6E8MG (i inne z szóstką na początku) jakie potrzebowałem do szwedzkich odbiorników, były wówczas łatwiej dostępne i tańsze. Pewnie nie są typu audiofilskiego
Ps. Zdaje się, że niedługo otworzą metro - od stacji do mnie będzie nie więcej niż 50m. Zapraszam na herbatkę dla elektroników

EBL21 też kupowałem wtedy (jak robiłem Harolda) - na Wolumenie - po 20zł. Czeskie - Tesli, od tego pana co go już dawno nie widziałem - stał w środkowej alejce, z pudełeczkami lamp i czasem z jakimiś przyrządami pomiarowymi. Natomiast w grudniu zeszłego roku, kupowałem już (do Luxora Magnata) dwie EBL-ki po 80zł.
Ciekawe, że te bardziej egzotyczne lampy typu 6E8MG (i inne z szóstką na początku) jakie potrzebowałem do szwedzkich odbiorników, były wówczas łatwiej dostępne i tańsze. Pewnie nie są typu audiofilskiego

Ps. Zdaje się, że niedługo otworzą metro - od stacji do mnie będzie nie więcej niż 50m. Zapraszam na herbatkę dla elektroników

Pozdrawiam
Jado.
Jado.
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Kolega z Bródna?
- Jado
- 1250...1874 posty