Nie jestem "mocny" w komputerach i programach, biorę schemat odpalam Eagle i rysuję

Pozdrawiam,
A.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Nie jestem "mocny" w komputerach i programach, biorę schemat odpalam Eagle i rysuję
To jest tylko wstępna wersja by najpierw mieć poprawną płytkę a potem się będę zajmować kosmetyką
.
A przy jakiego rzędu częstotliwościach, typach sygnałów (analogowy, cyfrowy - dwustanowy) i ich "siłach" (napięcia, prądy) ma?
Jestem również podobnego zdania, liczą się wprowadzane indukcyjności i pojemności pasożytnicze. Ponadto w przypadku grup sygnałów (szyny adresowe, danych) oprócz minimalnej długości ścieżek, drugim kryterium była (w miarę) jednakowa ich długość.
Ale robię wersję stereotedikruk111 pisze: ↑pn, 6 września 2021, 22:20 Witam
W Melomanie 25 zastosowano Ts 130.....Zatry. Ja szukałem od czego jest ten transformator bo na wtórnym są takie mało lampowe napięcia.
Jak przeglądałem kiedyś schemat to zaczęło dokładnie pasować.
Pozdrawiam.
tedi.
Tą srebrną jutro sprawdzę jak się zachowa przy potraktowaniu jej żywym ogniemKrzysztof_M pisze: ↑pn, 6 września 2021, 22:05 Jeśli chodzi o taśmę, to ja bym uważał z tą srebrną, czy nie jest w jakiś sposób przewodząca, możliwe, ze nap. przebicia nie będzie wysokie.
Druga sprawa to jak się ona zachowuje pod wpływem temperatury. Czy się kurczy się i zwęgla albo roztapia, (licho wie z czego jest tez klej zrobiony) no już nie wspominam o tym, że są materiały, które zwyczajnie mogą zapłonąć pod wpływem wysokiej temperatury - a tej we wzmacniaczy lampowym zawsze należy się spodziewać.
Czytałem, ze chcesz dać dwa wentylatory 120 - ja też tak zrobiłem kiedyś, były nawet 3 takie
Ale konstrukcja była taka, ze w razie awarii zasilacza wentylatorów, albo samych wentylatorów, to nic by się tam nie stopiło czy zapaliło.