Analizator audio
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Tomasz Gumny
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Re: Analizator audio
Też się nie znam,
ale wydaje mi się, że przy małych poziomach rośnie wpływ skończonej liczby poziomów kwantyzacji przetwornika AD karty i szumów całego układu pomiarowego.

Tomek
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Widze, ze temat ucichl a mnie bardzo by sie przydal takowy analizator
Jakis postep moze?
Oczywiscie (zdalnie) chetnie pomoge w miare swoich mozliwosci (intelektualnych) 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
- Tomasz Gumny
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Kupa roboty a i tak trudno byłoby przebić parametrami i wygodą obsługi zwykły, średnio wyposażony komputer. Dobre programy do wyznaczania charakterystyk są dostępne za darmo. W sumie nie bardzo widzę sens projektowania takiego przyrządu.
Tomek
-
- 125...249 postów
- Kontakt:
To może chociaż JIG dorobić?
Możnaby wymyślić wzmacniacz, tłumiki wejściowe a na deser krosownicę z przekaźników sterowaną z poziomu komputera (LPT, FTDI, ...).
Co myślicie?
Możnaby wymyślić wzmacniacz, tłumiki wejściowe a na deser krosownicę z przekaźników sterowaną z poziomu komputera (LPT, FTDI, ...).
Co myślicie?
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
Co to jest JIG?
Chyba ze chodzi o YIG (yttrium iron garnet) co w przypadku analizatora jest bardzej prawdopodobny.
Chyba ze chodzi o YIG (yttrium iron garnet) co w przypadku analizatora jest bardzej prawdopodobny.
Ok, juz sobie przypomnialem o tym urzadzeniu kiedys czytalem o tym odnosnie Speaker Workshop`a.
- AndrzejJ
- 1250...1874 posty
Na alledrogo są fajne lcd, jakby się zakręcić, to nie lepiej zrobić forumowy oscyloskop z analizatorem widma?
Lcd: http://allegro.pl/matryca-sharp-11-3-ds ... 67420.html
Wtedy chętnie bym zrobił, i pomógł, a chyba nie wychodzi dużo więcej części ani roboty ?
Ja ze swojej strony mogę załatwić 5-10 szybkich adc z nationala (choć innymi samplami tez mogę poratowac, z maxima tez
), dla osob pracujacych nad projektem, oczywiscie w 100% za darmo.
Pozdrawiam
Lcd: http://allegro.pl/matryca-sharp-11-3-ds ... 67420.html
Wtedy chętnie bym zrobił, i pomógł, a chyba nie wychodzi dużo więcej części ani roboty ?
Ja ze swojej strony mogę załatwić 5-10 szybkich adc z nationala (choć innymi samplami tez mogę poratowac, z maxima tez

Pozdrawiam
Nie, albo oscyloskop, albo analizator widma.pirat12552 pisze:Na alledrogo są fajne lcd, jakby się zakręcić, to nie lepiej zrobić forumowy oscyloskop z analizatorem widma?
Uniwersalne rzeczy sa do niczego.
Ja na pewno dokoncze analizator widma, i to calkiem analogowego, bez cyfrowego hokus-pokus.
Najwyzej jako wyswietlacz (ekran) posluzy cyfrowy oscyloskop, funckja stop lub zapis obrazu na pendriva jest bardzo pozyteczna.
Mimo tego, że sam używam oprogramowania i komputera, też jestem zdania, że analog, to jest to.
Jeśli tylko będziesz gotowy, pisz, napewno znajdzie się wielu chętnych, pozdrawiam.
Jeśli tylko będziesz gotowy, pisz, napewno znajdzie się wielu chętnych, pozdrawiam.
- gachu13
- 1250...1874 posty
Mam nadzieję że się nim pochwalisz w wątku "O analizatorach i rowerach"?Ja na pewno dokoncze analizator widma, i to calkiem analogowego, bez cyfrowego hokus-pokus.
SQ9KQZ