85 lat PR

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
tetroda
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: 85 lat PR

Post autor: tetroda »

JEDYNKA Z POWROTEM NA DŁUGICH!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
anka
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: anka »

Życzmy /My, przy tych innych zmysłach!!! / Jedynce zdrowia i dobrej bezawaryjnej kondycji.Oby ją ominęły prywatyzacja i inne organizacyjne pomysły.Niech szczęśliwie Nas "katuje" do następnego przeglądu we wrześniu 2015 roku.Pozdrawiam.
geguś

Post autor: geguś »

anka pisze:Życzmy /My, przy tych innych zmysłach!!! / Jedynce zdrowia i dobrej bezawaryjnej kondycji.Oby ją ominęły prywatyzacja i inne organizacyjne pomysły.Niech szczęśliwie Nas "katuje" do następnego przeglądu we wrześniu 2015 roku.
I po dwutysięcznympiętnastym również niech nas "katuje". ;) :)
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

No i wcześniej wrócili o 2 dni :) Super, zaskoczyłem się jak z przyzwyczajenia przełączyłem na długie :mrgreen:
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
akm
1 post
1 post

Post autor: akm »

Dzień Dobry. Zarejestrowałem się na tym jak mi bardzo tematycznie bliskim forum.
Może bardziej rozpiszę się w innych wątkach. A tutaj czytałem dlaczego nie ma (nie było) transmisji na 225 kHz.
Nie doczytałem się: dlaczego, gdy jeszcze słuchacze mogli usłyszeć nie było komunikatów z dużym wyprzedzeniem o planowanym wyłączeniu na falach "długich" ?
To nie była awaria............ to było wiadomo 5 lat wcześniej ?
Może nie było by na wielu forach, a przede wszystkim na poważnej Triodzie wątków politycznych, aspołecznych, antyreligijnych i innych.
Pisanych przez kolegów, którzy (bez urazy) w technicznych tematach naprawdę mają ścisłe umysły :). Pozdrawiam Marek
Awatar użytkownika
Atlantis
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Atlantis »

Słucham właśnie PR1, temat powrotu "Jedynki" na fale długie jest omawiany od popołudnia. Widać, że jest odezwa ze strony radiosłuchaczy. Pisali i dzwonili m.in. kierowcy, turyści oraz Polacy mieszkający za granicą. Widać jest jeszcze zapotrzebowanie.
ODPOWIEDZ