Tylko skąd wziąć UL1202

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Też słyszałem, że te układy są obecnie trudno dostępneseventh pisze:Tylko skąd wziąć UL1202 Sad Pewnie by trzeba rozpruć jakiegoś radmora...
U Gembary jest wszystko. A jak czegoś nie ma to jest zamiennikrufio pisze:Witam
Jeśli potrzebujecie UL1202 to w Poznaniu u Gembary są UL1202L po całe 3,5 zl sztuka. Co prawda nie ma u niego sprzedaży wysyłkowej, ale jakby ktoś chciał to jest na forum kilku poznaniaków a ten sklep zna każdy.
k4be pisze:Skrzydełka były lutowane w płytkę w podłużnych otworach.
A co to za problem? Płytka robiła za radiator (oczywiście musiało być odpowiednio dużo miedzi zostawione).szalony pisze:Tak właśnie się spodziewałem...k4be pisze:Skrzydełka były lutowane w płytkę w podłużnych otworach.
Nic nie powinno się stać. Skrzydełka są wykonane z miedzi i bardzo łatwo się je prostuje. W czasach gdy brakowało układów z prostymi blaszkami , często przerabiałem te o których piszesz, prostując blaszki i wiercąc w nich otwory. Żaden się nie uszkodził.szalony pisze:Skrzydełka niestety są gięte w trzech miejscach i ich prostowanie jest dość kłopotliwe, bo nie ma jak złapać przy układzie - a nie wiem, czy prostowanie skrzydełka "od obudowy" nie zaowocuje uszkodzeniami wewnątrz układu. Spróbuję.