Tomasz.W pisze:Hmmm.....bezpieczeństwo powiadasz , pewnikiem masz rację . Ale tak na mój gust to nie ma żadnego znaczenia czy "zawartość" kondensatorów filtrujących napięcie anodowe 250V (lub więcej) pochodziła będzie z jednego transformatora czy też dwóch lub innej nie koszernej przetwornicy impulsowej.
Tak jak pisałem - bezpieczeństwo nade wszystko.
Jeżeli nawet kogoś pokopałoby wskutek przebicia to
nie Ty ponosisz odpowiedzialność tylko producent zasilacza wtyczkowego - skoro ów ma atest bezpieczeństwa "
B" albo "
CE".
I to
JEGO wezmą za dupsko a nie Ciebie
Zasilacz wtyczkowy jest po prostu
separatorem galwanicznym układu od sieci - o
zagwarantowanej przez
licencjonowanego i legalnego producenta
jakości
Wiesz co oznacza skrót
OWD
To
Ochrona
Własnej
Dupy
Obowiązkowa przy klepaniu wszelkich - zasilanych z sieci energetycznej - urządzeń elektronicznych "
dla Żyda". Zwłaszcza małogabarytowych i
podatnych na uszkodzenia - jak podłogowce

To nie ciężki i duży wzmacniacz.
Nieostrożnego użytkownika pieprznie dokładnie tak samo . I na to już nikt z nas nic nie poradzi .
To po jaką cholerę pcha łapy do środka wysokonapięciowego urządzenia lampowego
Niech sobie
pogmera w środkowej kieszeni (tej z zamkiem) w spodniach
Piszesz że korzystasz z atestowanego zasilacza wtyczkowego . Tuś mnie zagioł

. A cóż Ty robisz z tym napięciem stałym 12V pochodzącym z takiego zasilacza ? Bo chyba nie chcesz powiedzieć że ktoś produkuje zasilacze wtyczkowe z napięciem wyjściowym 250V z prądem około 100mA .
Czytaj, Cholero Jedna, dokładniej posty
Ja
podwyższam napięcie
~12V (z zasilacza wtyczkowego
~220V/~12V)
curig nazad 
na
~220V poprzez następny transformator
~12V/~220V zamontowany w obudowie
podłogowca.
Te ~220V prostowane jest w prostowniku znajdującym się w
podłogowcu. Napięcie żarzenia dla lamp podłogowca (ECC83) pochodzi z tych ~12V z zasilacza wtyczkowego.
Przedstawia to uproszczony schemat.
Proste to jak
świński ogon, ale baaardzo bezpieczne i tańsze niż autonomiczna przetwornica elektroniczna wewnątrz
podłogowca. Ponadto nie muszę walczyć z zakłóceniami w.cz. i interferencjami pochodzącymi od przetwornicy tranzystorowej.
Zoltan