Ktoś sobie chyba żarty stroi...

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

gustaw353
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Ktoś sobie chyba żarty stroi...

Post autor: gustaw353 »

I co z tego, że masz dobrze działający interes – pojawią się w sąsiedztwie budowlańcy i zaliczysz klapę.
Zjadą się wywrotki i betoniarki, koparki i inne badziewia. Dopełnieniem tego jest ich załoga!
W tych piekielnych maszynach, w ich śmierdzących szoferkach siedzą na ogół (bo zdarzają się wyjątki) bezmózgowi operatorzy o IQ rzadko sięgający wartości 10 !
Awatar użytkownika
dark_one
375...499 postów
375...499 postów

Re: Ktoś sobie chyba żarty stroi...

Post autor: dark_one »

-->Veturilo
Ależ to nie rozwalanie edukacji lecz rodzima postać prywatyzacji. Ten sposób postępowania jest między Odrą a Bugiem przećwiczony na wielu podmiotach gospodarczych. Cynicy powiedzą, że za jednym zamachem załatwi się dwa problemy:
- jakości nauczania i
- zbyt dużej ilości dyplomowanej kadry na rynku.
Nieodpowiedzialnych drani obwieszających się zegarkami za miliony nic nie obchodzi to wyświechtane słowo "Solidarność", które przecież w tych warunkach geopolitycznych tak wiele znaczy. Bądźmy jednak optymistami, bo mamy powody - obgryźliśmy ostatnie kęsy edukacji powiedzmy na jakimś tam poziomie, a tego nikt już nie zabierze. Wydaje mi się, że droga kolegi Ukania jest jak najbardziej słuszna. Też mam zamiar nią podążyć, niestety przeciągnie się to w czasie, gdyż mój obecny pracodawca dobrą chwilę temu stwierdził, że to niesłuszne płacić za pracę, ale co się odwlecze to nie uciecze. To bardzo wstrzymuje inwestycje, ale widać jego dziadek nie ostrzegał "płać chłopcze swoje długi, bo się dorobisz betonowych butów" ... :wink:
Working class can kiss my arse, I got a foreman job at last!
ODPOWIEDZ