Optimus Prime pisze:(...)Jak wzmak będzie siedział w budzie z tylnym panelem i gałkami, to założę nowy temat i tam podam wszelkie dane, wzory pcb, layouty, schematy, lepsze fotki, szerszy opis itp. Wzmacniacz zrobiłem na przełomie grudnia-stycznia. Powiem Ci że idealny do d-dropu na 6-cio strunowcu, ja gram na siedmiostrunowcu a brzmienie mnie rozwala, jak po masteringu w Izabelinie niech się schowa slo100! Wzmacniacz raczej nie dla amatorów
Nie znam się na tym metalu, ale czy wzmacniacz brzmi bardziej w stronę metalkoru (w stronę "De dillindzer eskejp planu" ?) czy może w stronę "bleku" (coś ala kanadyjskie BloodAxe) Czy obok: wszelkich danych, wzorów pcb, layoutów, schematów, lepszych fotek, szerszego opisu itp mogę liczyć na maluczką próbkę dźwięku?
Gitary oddałem do lutnika, więc teraz nie nagram żadnych próbek, ale klikając na link poniżej możecie bez problemu posłuchać jak wzmacniacz "pomyka" na kanale lead. Testowalem wtedy bramkę szumów. http://forum.magazyngitarzysta.pl/viewt ... 49&t=41542
Można prosić o schemat? Przymierzam się do budowy identycznej konstrukcji : viewtopic.php?f=19&t=25355&p=268832#p268832
Ten preamp Kranka rzeczywiście bardzo fajnie brzmi!
Z góry dzięki
Czekam jeszcze na wykonanie kratek wentylacyjnych na przód i tył. Jak tylko je otrzymam zakładam nowy temat o tym wzmacniaczu. Nie zrobie tego wcześniej z niedokonczonym w budowie urządzeniem. Mam nadzieję, że do pierwszej połowy czerwca wzmacniacz będzie gotowy. Póki co pracuję nad projektem własnej gitary siedmiostrunowej w skali barytonu.
Optimus Prime pisze:Gitary oddałem do lutnika, więc teraz nie nagram żadnych próbek, ale klikając na link poniżej możecie bez problemu posłuchać jak wzmacniacz "pomyka" na kanale lead. Testowalem wtedy bramkę szumów. http://forum.magazyngitarzysta.pl/viewt ... 49&t=41542
Dobry ogień!!!...dobrze wchodzą te niskie dźwięki. Podejrzewam że na paczce 4x12 byłoby jeszcze lepiej - agresywniej
Nie, to jest Marshall 1936 2x12. W sali prób mam kolumnę 4x12 na sidewinderach. Na master 8 kanału lead oraz master 6 końcówki może zrobić miazgę z młoteczka, kowadełka i strzemiączka - w sali 42m2 takie właśnie ustawienie wytrzymał w ramach testu mój bebniarz siedzący 10m dalej, przy ostrym naparzaniu w gary. Powyżej 6 zaczynało być nieprzyjemnie, a na cholerę mi głuchy perkusista;-). W sumie i tak na próbie master końcówki mam na 3.5-4.
Zaprojektowałem już w cadzie obie maskownice, teraz wszystko zależy od firmy która je wykona. Wszystko przesunęło sie w czasie z powodu wyjazdu słóżbowego. Ten wzmacniacz to prototyp na kilku pcb. Chciałbym zaprojektować jadna płytkę, ale na razie brak czasu. Na szczęście finisz jest bliżej jak dalej