Oj nadaje sie!
Niestety aktualnie zamontowane lampy mocy sa bardziej lub mniej wykonczone, moc oscyluje w okolicach 85W za to brzmienie...
w porownaniu do gitarowej koncowki mocy Mesy 2x90 (pomiar wykazal raptem 64W przy obciazeniu jednego kanalu a trafo zasilajace wspolne) jest rewelacyjne. Dodam, ze Mesa kosztuje w okolicach 3500 Euro. Fakt, ze po jej wlaczeniu w glosnikach jest cisza porownywalna z tranzystorem a calosc zamknieta jest w obudowie rackowej o wysokosci 2U.
A na jakich lampach ta Mesa? Bo ja mam wzmacniacz radiowęzłowy (własnej roboty) 3U gdzie chassis jest na wysokości 25mm od pokrywy dolnej i mieści się w tym ustrojstwie całkiem pokaźna (wysokość 8,5cm) lampa SG-3S (stabilizator napięcia preampa) ale jakbym ustrojstwo chciał przerabiać na całkowicie lampowe to niewiele wyższe EL34 by się chyba zmieściły... A jak nie to można na 6P3S
Hehe takiego rozwiązania to bym się już nie spodziewał Szkoda że lampy nie są widoczne przez przedni panel... Fajnie by ustrojstwo wtedy wyglądało. A jakby jeszcze było magiczne oczko...
o własnie nie rozumiem was jak rozmawiacie o tych lampach ale ja mam akurat dynacorda eminenta 2 i uzywam go jako koncowki mocy z mikserem beringer tylko mam problem jakie tam są lampy ? są trzy sztuki dwie duże (wygladają mi na identyczne) i jedna mala chyba ECC 81
pomożcie mi zdobyć zapasowe lampy do niego nie mam zadnego pojecia gdzie mozna dostac takie lampy lub jakies zamienniki ....
a nawiasem zmachol sprawuje sie bardzo dobrze mimo tylu lat
korex1 pisze:o własnie nie rozumiem was jak rozmawiacie o tych lampach ale ja mam akurat dynacorda eminenta 2 i uzywam go jako koncowki mocy z mikserem beringer tylko mam problem jakie tam są lampy ? są trzy sztuki dwie duże (wygladają mi na identyczne) i jedna mala chyba ECC 81
Te duze to na pewno pentody EL34. Mala to chyba pdwojna trioda ECC83 lub ECC808. Tak sadze na podstawie schematow pod linkami zamieszczonymi przez kolegow.