Marvel pisze:Wydawnictwu pogubiły się gdzieś ścieżki na wzorach płytek. Są same pady...
Zapytajcie o to w BTC, posyłałem całe dokumentacje *.pcb, ja widzę natomiast, że skala niektórych wydrukowanych płytek nie jest zachowana, poprawne są wymiary technologiczne w milsach - tego się trzymać.
Tak jak prosiłem, proszę wszystkie błędy wytykać na ->PW, znaczę je w swoim egzemplarzu, co by było na zaś...
Traxman naprawdę jest przesadnie skromny. O książce dowiedziałem się mimochodem dzięki dygresyjnemu wpisowi cirrostrato w tym wątku. Do działu "Reklama" zaglądam sporadycznie i pewnie nigdy bym się nie dowiedział, zwłaszcza że i tytuł tego wątku jest kompletnie nic nie mówiący.
Spis treści (dostępny na stronie BTC) jest bardzo zachęcający, wygląda na to że książka jest napisana w starym, dobrym stylu. Kupię sobie.
Dziś przyszła do mnie ta książka z allegro. Jest bardzo dobrze napisana, prostym językiem, wszystko dokładnie opisane i wytułmaczone. Analizuję teraz projekt wzmacniacza SE na ECL86 i odnalazłem błąd - otóż dioda D1 na schemacie jest oznaczona jako 1N4007 a w spisie elementów 1N4148, którą więc powinienem użyć? I na jakie napięcie powinna być dioda zenera DZ1? Można jako tranzystor MOSFET zastosować np. IRF820?
Właśnie stałem się baaardzo szczęśliwym posiadaczem tej książki, moje gratulacje traxman!! Czegoś takiego potrzebowałem, muszę się jeszcze trochę douczyć(nie wszystko rozumiem) bo książka pomija teorie lamp ale widać dokładnie o czym muszę poczytać i co jest naprawdę ważne Gratulacje !! Kapitalna pozycja
A ja dostrzegłem kilka błędów, tzw. literówek, a to w podpisie zdjęcia, a to w podaniu wartości napięcia...Czy jest możliwa errata w takim razie np. dla takich początkujących jak ja?
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)