Nawet nie wiesz jak mnie cieszy, ze są jeszcze tacy ludzie
Kiedyś chyba wspominałem, że przez 3 lata siedziałem na AGH. Więcej nie dałem rady, właśnie dlatego że nie spotkałem tam nikogo, kto przejawiałby autentyczną fascynację tym co robi...
Witam
Piotrze są jeszcze tzw. "radioci", ale w zaniku. Moje lata kiedy coś tam tworzyłem, a wtedy o wszystko było trudno, to lata czarno-białej telewizji. Z tamtych czasów mam do wykonania jeszcze parę "czarno-białych" rzeczy, a potem zajmę się "kolorowymi" z zastosowaniem m.in. obwodów drukowanych. Jeżeli bym postąpił inaczej, a mógłbym, to kiedyś w przyszłości nie darowałbym sobie tego lub musiałbym wrócić do jeszcze bardziej odległej przeszłości. Mam jeszcze kilku starszych od siebie kolegów co robią takie tam różne prace m.in. nawojowe, ale większość "spierniczała" i nic im się nie chce, zajęli się wynajdowaniem swoich ukrytych chorób. Na takie "hobby" nie warto tracić za wiele czasu i poświęcić, czy raczej przekreślić nabytych doświadczeń.
Jak kiedyś napisałem pasja która w nas tkwi czyni cuda i oddala wszelkie inne kłopoty gdzieś dalej, zapewne w tym i choroby.
Interstage transformers in addition to providing added voltage gain, transformer coupling eliminates the necessity of voltage-blocking (coupling) capacitor and provides a low-resistance path for direct current to the tube plate.
Na trzaski od lodówki czy zwarciówki jest sposób - włączyć przed wzmacniaczem filtr sieciowy z zasilacza impulsowego. Kompletnie nieaudiofilskie ale pomaga.