No to będzie 7W na kanał, a co tam

R3/R4 150R 10W dam, cermetowe
Coś takiego A i tak starczy te 7W mocy, widziałem gazotrony w audio to czemu nie PL504?
A i tak nie policzę Ra, bo nie znam przekładni tego transformatora, który nie jest przeznaczony do pracy jako głośnikowy.
A 25W?
Czy 15/20W?
Bo to jest tanie i w sporej ilości. Tutaj tabliczka z głośnika 20W, 500 omów by było OK, dla 15W by była większa impedancja.
Tu chodzi o dobrą zabawę, że się coś zbuduje z czegoś nijak się do tego nadającego.
A PL500 w audio była stosowana niezmiernie rzadko i nie w SRPP.
PL36 już prędzej ale bardziej w klasie AB/B , Japończycy coś ulepili w OTL na tych lampach.
EL34 to bym zrobił....jakbym w domu miał "lekcję wydawania kasy", to bym popamiętał.....
https://sklep.lampyelektronowe.pl/?27,el34-jj
I to najtańszy badziew od JJ, lampy niewiele lepsze od chińskich
A transformatory.....dla mnie "kosmos"
https://sklep.lampyelektronowe.pl/?384, ... y-pp-indel
I tak to szmelc, który przenosi niewiele większe pasmo niż te radiowęzłowe.
Sizei ma taniej ale......mam dwa wzmacniacze na owych PP pod EL84, dwa mam z GI-30, brakuje mi tego "cykania" wysokich tonów, wyrób Spółdzielni Inwalidów nijak przystaje do transformatora Hi-Fi, nawet tego najgorszego, to co najwyżej do gitary się nadaje, może do akordeonu czy harmonijki ustnej, brzmienie w stylu Polkat Akord 41 czy innego gniota.
Nie porywam się na takie rzeczy i kosztowne projekty, bo mój ojciec to zwalcza od trzech dekad, kiedy tylko umiałem przylutować kabelek do głośnika i wiedziałem gdzie katoda diody LED a gdzie anoda, a także umiałem wymienić bezpiecznik w radioodbiorniku.
PL504 w oczy nie kłuje, bo to lampa śmieciowa a zatem w cenie najgorszej flaszki, transformatory za 10-100zł tak nie kłują w oczy jak komplet do PP EL34 w stereo i do tego sieciowe trafo.
Jakbym miał jakąś satysfakcję a nie gadanie laików, to bym robił ambitniejsze rzeczy.
A jak ktoś kupuje radio na pojedynczym chipie za 50zł i chwali jaki to cud techniki, to chyba nie dla niego lampa?
Większość ludzi za szczyt techniki uważa brzęczące radyjko z targu za 30-50zł czy mikrowieżę z 7-10cm głośnikami, takich pasjonatów jest mało.
Sam czytałem na Facebooku, że zestaw segmentowy Hi-Fi to szczyt obciachu i trzeba go oddać na PSZOK, bo głośnik BT z Biedronki/Lidla to samo potrafi.....to jest normalne myślenie?
Ten co to napisał, to właśnie tylko do utylizacji się kwalifikuje, nie mając rozumu ni słuchu.....tacy kupują te wielkie telewizory OLED i PlayStation 5 do tego......mi starczy TV za 2100zł, który kupiłem w 2021 roku i stare konsole PS3/Xbox 360.
Ale jest więcej tych głupszych , niestety pasjonat nie jest szanowany....inna bajka to Skandynawia ale my jesteśmy 40 lat za nimi