Witam
Idz DO WETEY NARZA P0 BESPIECZNA DAWKĘ głupiego jasia rzeby się nie szarpały za 24h otrzy mazs filmik s wypyszczenia patrz moje motto
Kupię wróble.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- tedikruk111
- 625...1249 postów
Re: Kupię wróble.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
-
- 6250...9374 posty
Re: Kupię wróble.
Bo według mnie przesadzasz, mieszkasz koło lasu i masz problem z ptakami(?)..........od strony Skrwy mamy ok. 5 ha, bywa bocian (słup i gniazdo z prętów pospawane, czas postawić), na łące prawie zawsze para żurawi, gacki ale tylko w godzinach przed zmierzchem polują, w zeszłym tygodniu obserwowałem pliszkę jak składała jaka na sośnie metr od chałupy a za dwa dni zobaczę, czy już młode karmi, czasem miło obserwuję polowania myszołowów bo trafialność mają co 3-4 ataki, sowy chyba mają siedlisko w zabudowaniach sąsiada od kilku lat opuszczone, nornice nawet w dzień niepłochliwe, jaszczurek nie zliczę......brak kompletnie kuropatw, zające bywają sporadycznie. Fakt, zadupie totalne, szwagra siedlisko pół kilometra w górę Skrwy, sąsiadów nie widać, sąsiad krowy przygania prawie kilometr na nasze pastwisko (użytkuje 2ha gratis) stąd mamy quano i muchy ale na lepy w mieszkaniu do wyłapania.tedikruk111 pisze: ↑ndz, 23 czerwca 2024, 11:32 Witam.
Koledzy zaczynają sobie robić podśmiehujki z poważnego tematu. Dzień bez wróbla dniem straconym!