AGI dostępne ongiś w Polsce, wystrój skrzynek

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
anka
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: AGI dostępne ongiś w Polsce, wystrój skrzynek

Post autor: anka »

anka pisze: ndz, 4 lutego 2024, 22:46 Henryku teoretycznie masz rację i twoja propozycja jest racjonalna . Są " Radiowe Pogaduchy" ale jest także facebook i inne fora na których można wymieniać interesujące informacje i poszerzać swą "hobbistyczną wiedzę". Bądż także łaskaw zauważyć ,że są Koledzy ,"tradycjonaliści " którzy "identyfikują się" tylko z Triodą i nie wynika to bynajmniej z ich "ograniczenia" a z ich woli i gustu i to z ich woli i dla nich te dyskusje i ta koleżenska wymiana informacji i te pytania i należy to uszanować.
Ukłony Andrzej
Henryku zerknij do góry " masz racje i twoja... koleżeńska wymiana informacji ..." Znamy się ponad pół wieku... Czy "skrzynki do AGI..." ?
Ukłony dla Ciebie i Kolegów uczestniczących w tej koleżeńskiej , naszej forumowej , wymianie informacji i uwag nt. "kultowej " skrzynki do "kultowej" AGI .
Andrzej
Awatar użytkownika
anka
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Z pewną nieśmiałością ,że znowu" odkrywam Amerykę " ale...
Od znajomego który zna moje "zainteresowania" otrzymałem interesującą informację o książce " Moje dwie małe ojczyzny- wspomnienia świdniczan "
W książce ciekawe informacje z tamtych lat ( lata piędziesiąte). Czesław Hubisz , syn pracownika Świdnickiej Fabryki Mebli , wspomina o fabryce i produkowanych w niej ,skrzynkach radiowych do Agi. O "skompletowaniu " własnej Agi ... Pisze też o " rynku dostępnych" wówczas na tamtym terenie odbiorników radiowych .
Awatar użytkownika
anka
1250...1874 posty
1250...1874 posty

anka pisze: pn, 19 lutego 2024, 19:33 Z pewną nieśmiałością ,że znowu" odkrywam Amerykę " ale...
Od znajomego który zna moje "zainteresowania" otrzymałem interesującą informację o książce " Moje dwie małe ojczyzny- wspomnienia świdniczan "
W książce ciekawe informacje z tamtych lat ( lata piędziesiąte). Czesław Hubisz , syn pracownika Świdnickiej Fabryki Mebli , wspomina o fabryce i produkowanych w niej ,skrzynkach radiowych do Agi. O "skompletowaniu " własnej Agi ... Pisze też o " rynku dostępnych" wówczas na tamtym terenie odbiorników radiowych .
C.d.
fragment z książki
... W roku przyszłym eksport w przeliczeniu na złotówki( oczywiście dewizowe) wyniesie 18 590 tyś zł. Głównymi odbiorcami są Anglia i Grecja... Brytyjczycy zgłosili również chęć zakupu w Świdnicy samych skrzynek radiowych. Byłby to więc eksport bezpośredni...
STUDI_bis
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: STUDI_bis »

DEL
Ostatnio zmieniony pt, 9 sierpnia 2024, 15:21 przez STUDI_bis, łącznie zmieniany 1 raz.
STUDI_bis
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: STUDI_bis »

A tradycje tej fabryki w Świdnicy kontynuuje Diora Acoustics. Już nie tylko skrzynki do kolumna dla czołówki znamienitych producentów (zdeklasowali wielu konkurentów) kolumn głośnikowych ale i własne zestawy głośnikowe.
ballasttube
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: ballasttube »

Jak już jesteśmy nadal w temacie AG,to,żeby wykorzystać post:
mogę odstąpić skrzynkę od AGI T3, wymagającą renowacji.
Wyszło,że mi jest niepotrzebna.
Jak to jest konieczne, to proszę przenieść to do odpowiedniej grupy
postów.
Pozdrawiam Kolegów.
Jacek"b/t"
ODPOWIEDZ