6P41S to magnowalowa tetroda strumieniowa do odchylania pionowego OTVC (coś jak cywilizowana EL508), zatem Autor z całą stanowczością chciał podkreślić ze o walorach jego dzieła przesądza właśnie połączenie jej w triodę. 6S41S jest natomiast triodą (ZTCP stabilizacyjną, podobnie jak diabeł tylko słabszą) a tej niedasie połączyć inaczej niż tylko w triodę. No, chyba żeby połączyć ją w diodę, ale wtedy nie byłby to już nawet surogat wzmacniacza.
Wsio że zdołałem wyczytać że chłodzenie powietrzne ma być przynudzitielnoje. Niestety nie podano ile litrów na minutę ani też metrów na sekundę. Tak czy inaczej, bez względu na to do czego taką lampę się wykorzysta - wypadałoby sięgnąć po wiatraczek od komputera, a jeżeli ma to być zgodne z epoką - to stołowy wentylatorek "Zefir" lub równoważny silnik od gramofonu "bambino" z założonym śmigiełkiem.
Witam.
Miałem już nic nie pisać, ale kupiłem trochę lamp 6Ż51P, które zastosowałem zamiast 6Ż52P i pomiar THD przy 15W spadł o 0.2%, jest również inny rozkład harmonicznych, zniekształcenia IMD spadły z 1.35% do 1.05%.
Teraz czekam na "inteligentne" wpisy wioskowego głupka.
Piotr
Witam.
Dziękuję za miłe słowa, środek pokażę jak będzie zainstalowany zasilacz anodowy, a znim mam trochę problemów, potrzebuję napięcia stabilizowanego 450V i 130ma. Mam dwa pomysły, albo zasilacz AVT3296 lub zasilacz Salasa, może koledzy mają inne pomysły co do zasilacza?
Pozdrawiam.
Piotr