Witam!Grzegorz Markowski pisze: ↑ndz, 27 grudnia 2020, 13:31 U mnie "Mikołajka" się grubo pospieszyła i przytachała takie coś
1.jpg
Nawet klasykę można oglądać
2.jpg
Część radiowa ma super czułość. Na długich dawno nie słyszałem tylu stacji.
Przy okazji...
Poproszę o schemat wzmacniacza na okolice 36 kanału TV, co bym mógł odbierać sygnał z modulatora AV wytarganego z VCR'a na odległość 5 - 10m.
Mam coś podobnego, marki ICS.
Też TV czarno-biały, radio AM/FM i magnetofon kasetowy
Stoi to kilka lat, muszę zrobić.
Pasek do wymiany, obrotowe przełączniki nie łączą i coś jest ze strojeniem TV, tam jest tak samo jak w pokazanym modelu, na pokrętło.
Gniazda DIN, produkcja z lat 80-tych, w sumie fajny zabytek.
Kolegi egzemplarz to National czyli tak naprawdę Panasonic, kiedyś miałem magnetofon szpulowy przenośny, bateryjny tej firmy i głupi sprzedałem, bo paski sparciały(no ale nie można zrobić z domu śmietnika i złomowiska razem, już przez to przechodziłem, z bólem serca wyrzucałem)
P.S.
Czy taki sygnał na wejście podany, czy faktycznie obraz za niski?
Konstrukcja z rynku Brytyjskiego?
Bo widzę przełącznik różnicowej fonii 5,5MHz/6MHz, ta druga była w UK, przetrwała do końca analogu(PAL I), kiedyś miałem TV 14" kolorowy, w środku Vestel, zrobiłem go na DK przez menu serwisowe, nie musiałem grzebać, z drugim, podobnym Vestelem z Niemiec nie poszło tak łatwo, założyłem fonię równoległą(15 minut mi to zajęło)