Fotozagadka elektroniczna

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

gustaw353
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Fotozagadka elektroniczna

Post autor: gustaw353 »

Będę strzelał - czy może są to .......'GRAJ-ZWROTNICE" ... ?! - nooo, z tych "Graj-pudeł".
dolphin123
625...1249 postów
625...1249 postów
Kontakt:

Post autor: dolphin123 »

Nie... Proszę nie... :)
Pozdrawiam,
Kuba
www.audio.lutuje.se
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

gustaw353 pisze:Będę strzelał - czy może są to .......'GRAJ-ZWROTNICE" ... ?! - nooo, z tych "Graj-pudeł".
Też tak przeczuwam. Chyba że technologia się rozprzestrzenia i mają już tak doskonałych następców :roll:
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Chyba nie jestem na bieżąco - co to są te "Graj-Zwrotnice"? Może jakiś link, abym się mógł dokształcić :oops:

Przy okazji: kolumny grają naprawdę rewelacyjnie :)
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

gsmok pisze:Chyba nie jestem na bieżąco - co to są te "Graj-Zwrotnice"? Może jakiś link, abym się mógł dokształcić :oops:
http://lmgtfy.com/?q=grajpud%C5%82a ;)
Awatar użytkownika
Tomek Janiszewski
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Tomek Janiszewski »

Ale brak konsekwencji jest rażący. Skomplikowana (to o wiele za mało powiedziane) struktura filtru - a tu zamiast kondensatorów polipropylenowych MKP w najlepszym razie poliestrowe MKT/MKSE w najgorszym zaś - elektrolityczne. Te ostatnie jakoś jeszcze zdają egzamin w najprostszych filtrach 6db/okt, przy wyższych rzędach zaś - najmniejsza odchyłka pojemności, taka na poziomie ułamka procenta wywołana nieuchronnymi procesami chemicznymi podczas eksploatacji sprawia że gładkie podczas obliczeń charakterystyki pokrywają się pikami i dziurami. Ciekawe że ci co mają tyle do powiedzenia na temat zgrania fazowego, wyrównywania skuteczności poszczególnych głośników z dokładnością dziesiątych części decybela - udają że tego problemu nie widzą. Grunt aby ciemny lud to kupił :evil:
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Piotr pisze:
gsmok pisze:Chyba nie jestem na bieżąco - co to są te "Graj-Zwrotnice"? Może jakiś link, abym się mógł dokształcić :oops:
http://lmgtfy.com/?q=grajpud%C5%82a ;)
Piotr, ja wiem co to jest wyszukiwarka. Zapytałem się sądząc, że pojęcie "Graj-Zwrotnice" stworzyłeś na potrzeby tego wątku i kryje się pod nim jakieś konkretne rozwiązanie, którego nie znajdę podając wspomnianą frazę.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

gsmok pisze:Piotr, ja wiem co to jest wyszukiwarka.
Och, nie bierz tego do siebie ;)
Akurat nie ja powiedziałem o "graj-zwrotnicach", ale chodziło mi o pokazanie ogólnego skojarzenia ze zlepkiem graj-cośtam, który z reguły prowadzi wjedno miejsce.
W sumie jak się zastanowiłem bardziej, to zwróciłem uwagę, że wspominałeś o Scan-Speakach, czyli źle typowałem, bo tamten wytwórca używa starych papierzaczków. Tak czy inaczej, chyba już wystarczająco przegraliśmy i możesz zdradzić rozwiązanie zagadki :)
ODPOWIEDZ