painlust pisze:Ale ty nie ciagniesz masy ekranem tylko sygnał. Tak jest na zdjęciu kolego.
No nim to napisałeś właśnie popatrzyłem na zdjęcie i zobaczyłem o czym piszesz - mało tego ekran jednym koncem jest do sygnału w złaczu wejściowym a drugim końcem do masy na płytce .
painlust pisze:Jak to z rana po kawie dobrze na zdjęcie popatrzeć
Jeszcze raz dzięki, dlatego wklejałem to zdjęcie licząc ze ktoś zauważy to na co ja w ogóle nie patrzyłem i teraz się zastanawiam czy czasami skrętkę z dwóch przewodów też nie maiłem tak podłączona, ale to dopiero po południu dam znać
Ja zawsze daje od wejścia przewód ekranowany z tym, że w oplocie stalowym jednostronnie umaszony przy gnieździe. Masa do układu biegnie bezpośrednio po szynie od gniazda którego masa stanowi kontakt z chassis. Oczywiście u ciebie tak się nie da bo to inne prowadzenie masy.
painlust - ukłony do samej ziemi, za skierowanie mnie na trop Tak jak pisałem ja nie tyle sygnał poprowadziłem ekranem ale zrobiłem to dokładnie na krzyż i wcześniej ze skrętką miałem tak samo (miałem to na innym zdjęciu) - teraz to się tylko mogę czerwienić ale od początku raczej skłaniałem się do problemu z pierwszym stopniem ale zeby aż na samym wejściu to nawet tam nie patrzyłem. Dzięki jeszcze raz.
Obecnie po poprawce ładnie że tak powiem "gra" Przy maksymalnie rozkręconych gain i master jest słyszalny szum ale z tym chyba nic nie zrobię, natomiast przy graniu juz tego wogóle nie słychać.