Wykaz stacji telewizyjnych znajdziesz w tym linku:
http://radiopolska.pl/wykaz/polskatv.php Generalnie w "dwunastce" mieści się jedynka ale gdzieś nadaje także dwójka, trójka, a nawet TV4 i Polsat. Odnajdź się w spisie
U mnie Ametyst użytkowany był przez ponad ćwierć wieku

Najpierw w domu, a potem krótko jeszcze na działce. Długi żywot być może w znacznym stopniu zawdzięczał ulokowanemu w parterze domu dużemu punktowi ZURT. Sprzęt, jak i wszystkie chyba ówczesne wyroby elektroniczne należał do wysoce awaryjnych i trafiał tam dość często. Widok wypożyczonego z warsztatu gustownego wózeczka i stojącego w kolejce do windy z kolejnym "pasażerem" nie był niczym niezwykłym. Doczekał przemian ustrojowych i niestety likwidacji punktu ZURT

Fachowcy tak od razu co prawda nie wyginęli ale pojawił sie problem z częściami. Decydujący okazał się problem ze znalezieniem nowego przełącznika kanałów do wymiany. Próba przeszczepu z innego egzemplarza niestety się nie powiodła
Być może mam gdzieś jeszcze instrukcję obsługi i schemat ale nie jestem pewien, czy nie zostały one aby wyrzucone w ramach jakiśch porządków