Wybór lampy EL34
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Wybór lampy EL34
a to już pytanie nie do mnie. Ja na UL się nie znam.
To nic mam nadziej że ktoś zaraz zawita na forum i będzie mi w stanie odpowiedzieć na pytanie 

Oczywiście te transformatory pasują pod wzmacniacz zbudowany na takiej płytce http://ww.trioda.com/forum/viewtopic.ph ... a10860409f ? Tak pytam dla 100% pewności
No i czy te 22% UL jest odpowiednie 

- TooL46_2
- 1875...2499 postów
22% powinno byc ok. Poczytaj posty Piotra viewtopic.php?f=8&t=7672 i w innych watkach, gdzie mowi o UL. Wyszukiwarka dziala a w google tez mozna wpisac: Piotr procent uzwojenia site:trioda.com
Projekt, ktory pokazujesz wyglada jak wzmacniacz Traxmana. Nie pamietam (a szukac mi sie nie chce
) czy jest dostosowany do EL34.
Projekt, ktory pokazujesz wyglada jak wzmacniacz Traxmana. Nie pamietam (a szukac mi sie nie chce

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Dzięki szukałem (ale widać źle) i nie trafiłem na tamten temat
Tak to jest wzmacniacz Traxmana i jest on przystosowany pod EL34. Już zakupiłem tamte transformatory mam nadziej że będą dobre jak przyjdą i uruchomię wzmacniacz to dam znać co i jak