Witam z Irlandii
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 10...14 postów
Re: Witam z Irlandii
Pisze z Irlandii.
Nie mam Polskiego oprogramowania a wiec tez i Polskich trzcionek.
Moje posty beda wiec bez ogonkow pod, i kropek nad literami.
Przez rok sledzenia watkow na tym forum wydawalo mi sie ze jest ono o lampach i urzadzeniach na nich opartych.
Teraz widze ze to forum amatorow ortografii i probowania dowartosciowania sie przez wyszukiwanie bledow u innych.
Nie mam Polskiego oprogramowania a wiec tez i Polskich trzcionek.
Moje posty beda wiec bez ogonkow pod, i kropek nad literami.
Przez rok sledzenia watkow na tym forum wydawalo mi sie ze jest ono o lampach i urzadzeniach na nich opartych.
Teraz widze ze to forum amatorow ortografii i probowania dowartosciowania sie przez wyszukiwanie bledow u innych.
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
CZCIONEK Thereminatorowi nie chodzi o ogonki przy polskich CZcionkach (sam ich, jak widzisz, nie uzywam). Chodzi o kwestie gramatyki i ortografii...
Jesli chodzi o kit z tubedepot. Male te trafa wyjsciowe jak na koncowke na 4 lampach na kanal. Plus lampy 6005 do wybitnie liniowych nie naleza. A i ich pojemnosci wejsciowe nie sa powalajace (bedzie Ci gore cielo). Ciekaw jestem, czy te 20kHz jest w rzeczywistosci osiagalne...
Jesli chodzi o kit z tubedepot. Male te trafa wyjsciowe jak na koncowke na 4 lampach na kanal. Plus lampy 6005 do wybitnie liniowych nie naleza. A i ich pojemnosci wejsciowe nie sa powalajace (bedzie Ci gore cielo). Ciekaw jestem, czy te 20kHz jest w rzeczywistosci osiagalne...
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 10...14 postów
Dzieki
Ano, jeśli imć Moderator w swej łaskawości pozwoli, wyjaśnię zacnemu Koledze jak to,Thereminator pisze:Co to jest "kaplet"? Nawet w słowniku tego słowa nie ma.
z owym "kapletem" było. Owóż wystaw sobie Dobrodzieju, że kaplet ów Capulettim
się mienił, do czasu wszakże, kiedy z Montecchim w zwadę wszedł.
No i jak to drzewiej w Weronie bywało, rapierów dobyli, a że Montecchi rębajłą był
przednim, tedy tak chwacko Capulettiego sprawił, że z niego jeno kaplet się ostał

Czołem Całej Kompaniji
Andrzej Kowalik
-
- 10...14 postów
To moj ostatni post tutaj.
Wszystkim ktorzy wypowiedzieli sie odnosnie tematu serdecznie dziekuje za porady i uwagi.
Pozostalym wypowiadajacym sie w tym watku dziekuje za przypomnienie jak pomocni sa Polacy, i dlaczego warto bylo sie wyprowadzic z tego pieknego kraju.
Milego uzytkowania forum.
Pomocy bede szukal na forach zagranicznych
Wszystkim ktorzy wypowiedzieli sie odnosnie tematu serdecznie dziekuje za porady i uwagi.
Pozostalym wypowiadajacym sie w tym watku dziekuje za przypomnienie jak pomocni sa Polacy, i dlaczego warto bylo sie wyprowadzic z tego pieknego kraju.
- akordeonista
- 500...624 posty
Chociaż nie jestem fachowcem lampowym doskonale Kolegę rozumiem. Po wejściu na triodę również spotkałem się z uwagami różnych przemądrzałych i pewnych siebie "belfrów". Na szczęście nie stanowią, jak sądzę większości. Jeśli jednak Kolega opuści forum, proszę liczyć na mnie w sprawach dostępności i ew. cen w Polsce. Adres email - emilkowy jak mówi moja córkaAuidoslave pisze:To moj ostatni post tutaj.

Wszystkie szczelne złącza przeciekają a każda rura po skróceniu jest za krótka - trzecie prawo Murphy'ego.
różnych przemądrzałych i pewnych siebie "belfrów".
Nieśmiało informuję, że wysłałem PW (skargę na [patrz 1 zdanie wyżej]) do administratora forum,
jak też do kolegi Audioslave (co by się nie przejmował)
Pozdrawiam
andy
Nieśmiało informuję, że wysłałem PW (skargę na [patrz 1 zdanie wyżej]) do administratora forum,
jak też do kolegi Audioslave (co by się nie przejmował)
Pozdrawiam
andy
-
- administrator
- Kontakt:
Jak domniemuję - wątek nie będzie się rozwijał "merytorycznie" więc go zamykam
.