painlust pisze:Wojtek, ale on przepłacił za wszystko kilkakrotnie...
OK, a gdzie można taniej kupić np., obudowę czy chassis do takiego niewielkiego wzmacniacza gitarowego? Masz jakieś namiary, bo tak jak pisałem nie nadaję sie do wykonywania takich podzespołów mechanicznych we własnym zakresie, montaż mechaniki i jakieś drobne sprawy owszem, elektronika bez problemu ale nie obudowa która miałaby jakiś sensowny wygląd .
Nie każdy lubi "napluć i przylepić" byle działało... Są tacy, którzy potrafią zrobić tak porządnie, że sprzęt nie tylko gra ale i wygląda profesjonalnie w odróżnieniu od tych, które jakby dziecko farbkami napaćkało. A że kosztuje ? no to co z tego.
--> Optimus: Super i nie przejmuj się wiecznymi malkontentami. Jakbyś jeszcze załączył jakieś próbki ...
Kazimierz pisze:Nie każdy lubi "napluć i przylepić" byle działało... Są tacy, którzy potrafią zrobić tak porządnie, że sprzęt nie tylko gra ale i wygląda profesjonalnie w odróżnieniu od tych, które jakby dziecko farbkami napaćkało. A że kosztuje ? no to co z tego.
To może pokaż jakieś swoje dzieło, żebyśmy zobaczyli jak wygląda porządnie zrobiony sprzęt.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Jak skończę, to pokażę. Ale jak nie wiesz to to zapoznaj się z tym co robi Marvel. Na tym forum jest nie do pobicia. A teraz Optimus wysoko ustawił poprzeczkę. Zwróć natomiast uwagę, że jeżeli malkontent nie ma argumentów merytorycznych to się chociaż do ceny przyczepi.
Fajowski wzmak - mi się bardzo podoba. Bardziej jak Marshall wygląda jak dla mnie...
Też mnie ciekawi jak to panel został wykonany z laminatu??
Wygląda jak z blachy.
Echhh, koledzy. Wystarczy Wam dać trochę zdjęć i już tekstu nad zdjęciami w pierwszym poście nie czytacie...
Optimus Prime pisze:Panel przedni zrobiony z laminatu dzięki pomocy kolegi marvel za co wielkie Bóg zapłać (wierzch metaliczny,spód czarny - napisy i otwory wypalone laserem).
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
A można prosić o dokładniejszy sposób wykonania, bo z tego tekstu "wierzch metaliczny,spód czarny - napisy i otwory wypalone laserem" niewiele rozumiem.
GeTe pisze:A można prosić o dokładniejszy sposób wykonania
Niestety, w domu tego nie zrobisz.
Sposób jest taki: odpowiednio przygotowany rysunek panelu w CorelDRAW niosę do agencji reklamowej, która ma taką maszynę: http://www.troteclaser.com/pl-PL/Pages/Trotec.aspx Maszyna na specjalnym dwuwarstwowym laminacie graweruje napisy poprzez wypalenie wierzchniej warstwy i odsłonięcie spodu w innym kolorze. Obrys i otwory (w dowolnym kształcie oczywiście) też od razu wycina. Najpopularniejsze kolory to srebrne albo złote tło z czarnymi napisami i czarne tło z białymi napisami. Są też inne kolory.
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
Bardzo ładna konstrukcja. Pewnie drogo wyszło ale tego akurat nie uważam za jakiś wielki minus bo jestem zdania, że jeśli człowiek się już za coś zabiera i poświęca temu swój czas to powinno to być bykonane perfekcyjnie i bez względu na koszty. Co do obudowy to do mojego wzmacniacza najpradopodobniej użyje takiej samej tyle że czarnej i nieco większej, tylko wykonanie zlece znajomemu stolarzowi i tapicerowi bo sam nie mam ani czasu, ani narzędzi, ani nerwów do takiej roboty.