Wzmacniacz na pcb Marvel atom porady
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 25...49 postów
- Kontakt:
Re: Wzmacniacz na pcb Marvel atom porady
Tez tak mi sie wydaje z tymi punktami ksero, poza tym to nie mam nic dobrego do wycinania laminatu i jestem leniwy bo nie chcialoby mi sie wiercic plytki. Za 38 zl zamowilem 2 plytki, lecz za pierwszym razem przyszly wielkosci 60% i brakuje wiercen w 4 miejscach, co jest skutkiem nieobecnosci wlasciciela firmy, w nastepnym tygodniu powinny przyjsc nowe, poprawne. Podstawki powinny byc do chassis czy do druku? ktore sa lepsze?
Ty nie masz wyjścia musisz mieć do PCB
-
- 25...49 postów
- Kontakt:
czym roznia sie poszczegolne typy podstawek noval? lepiej takie http://allegro.pl/item700546997_podstaw ... _typ1.html czy takie: http://allegro.pl/item700555211_podstaw ... _typ4.html? Czy to co narysowalem w paincie jest poprawne (pare postow wyzej)? gnd z plytki wzmacniacza podlaczyc do masy, a wlacznik power przed transformatorem sieciowym, standby tam gdzie jest 'pilot' razem z lampka?
Pewnie różnią się kolorem i tworzywem z którego są wykonane...
Cięcie laminatu jest bardzo proste. Nacinasz nożem tapicerskim i łamiesz. Potem ew. szlifowanie.
-
- 25...49 postów
- Kontakt:
wiec niepotrzebnie wydalem troche kasy, ale juz niech tak bedzie, w przyszlosci mam zamiar robic juz wlasne plytki. Na kontrolki nadaja sie diody czy lepiej cos innego?
Możliwości jest kilka, albo dajesz diodę z rezystorem na żarzenie, albo bardziej koszernie neonówkę na anodowe.slayer-66669999 pisze:wiec niepotrzebnie wydalem troche kasy, ale juz niech tak bedzie, w przyszlosci mam zamiar robic juz wlasne plytki. Na kontrolki nadaja sie diody czy lepiej cos innego?
Co do płytek to ja tnę dremel'em z cienką tarczą diamentową.
-
- 25...49 postów
- Kontakt:
czyli cos takiego by sie sprawdzilo http://allegro.pl/item678061948_kontrol ... _4721.html? Na plytce zasilacza sa zworki: HT_AC, HT_DC_GND oraz DC.250V, to sie przylacza do takich samych zworek na kolejnej plytce, przy czym ten GND z zasilacza do uziemienia? nie ma go na tamtej plytce juz. Czy jak sie podlaczy na odwrot plus i minut dalej bedzie dzialalo? wiem, ze to zupelnie lamerskie pytanie xD Dziekuje za cierpliwosc;d
Z tego co pamietam Marvel do tego projektu pokazywał zdjęcia zmontowanej całości...
-
- 25...49 postów
- Kontakt:
ostatecznie doszlem do wniosku ze przelaczniki beda dwa takie http://allegro.pl/item701021435_przelac ... c_a17.html, power bedzie przed transformatorem, a standby wpiete w 'pilot' razem z zaroweczka. to dobry pomysl?
-
- 25...49 postów
- Kontakt:
Czy te podstawki http://allegro.pl/item694348553_12_sztu ... u_nos.html beda sie nadawaly do 6N2P oraz 6N14P ? tam pisze, ze odleglosc miedzy nozkami naprzeciw siebie wynosi 17mm, a obok siebie 5,5mm, te ktore posiadam nijak maja sie do tych wymiarow, na innych aukcjach nie sa podane wymiary odstepow miedzy nozkami... Poradzcie cos. Gdzies wyczytalem ze kazda lampa ma takie same cokoly, wiec nie powinno byc problemow. Jak to sie ma do rzeczywistosci?
Niestety, nie są dobre. Mają masę na środku, a w płytce nie jest przewidziany na środku otwór (przez środek idzie ścieżka) poza tym w Atomie pierwsza lampa musi być ekranowana, a przy tych podstawkach ekranu się nie założy.Wicker pisze:dobre
Podstawki do moich płytek najlepiej kupić w kt66.prv.pl
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 25...49 postów
- Kontakt:
Czy moglby ktos zaznaczyc '+' na elektrolitach na rozmieszczeniu elementow? chcialbym zminimalizowac ryzyko pomylki...
Minus łączysz z masą, a ten drugi to będzie plus... Chyba potrafisz rozpoznać ścieżkę masy? To ta, na końcu której jest złącze oznaczone GND. Poza tym pady od plusa powinny być kwadratowe, a minusa okrągłe.
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com