Sprzęt jest przeznaczony do zamontowania na stałe w tzw. "pedalboardzie", tak samo na stałe są zamontowane efekty, które zasila. Więc kable są nieruchome i nikt za nie nie ciągnie. Za to w środku są samoprzylepne mocowania do opasek zaciskowych więc kable i tak są unieruchomione.
Najgorsze jest to, że mam takie odgiętki i teraz już nie mam wyjścia - muszę je zamontować
Załączniki
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
to jakaś obudowa uniwersalna ? Wygląda fajnie, też będę musiał zrobić zasilacz do kostek, aczkolwiek nie będę potrzebował tylu wyprowadzeń, będą max 4 efekty-> clean boost, wah te 2 na pewno, może jakiś overdrive i compresor lub delay (ale przy docelowym lampowym reverbie raczej to zbędę będzie) nie lubie za dużo efektów
http://www.allegro.pl/item732265747_tra ... 400ma.html
taki transformator nadałby się do takie zasilacza efektów oraz do przekaźników o które pytałem w dziale gitarowym ? cenowo nie za dużo a i wielkościowo był by ok
Odkopuje watek bo wlasnie skonczylem projektowac plytke do tego zasilacza (z drobnymi zmianami w schemacie). Sugestie/poprawki mile widziane.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein tomdrabas.com
W pliku "solder" brakuje ścieżek, które są w "transfer". Najlepiej sprawdza się na podstawie rysunku montażowego oznakowanymi elementami i szarymi padami i ścieżkami.
To jest w sumie tylko plik do DIY solder maski. Kupilem folie utwardzana UV (a raczej zmiekczana ) -- wszystko, co na wydruku zaczernione, pozniej sie wytrawia. Stad zostawilem tylko pady, bo do soldermaski tylko mi tyle potrzebne. Chyba, ze o czyms nie wiem?
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
Racja W zalaczeniu poprawiona wersja (dodalem bezpiecznik).
Załączniki
Ostatnio zmieniony pn, 26 listopada 2012, 10:07 przez TooL46_2, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr,
-Tomek Drabas
Witam.
Zauważyłem pewną niekonsekwencję. Rysunek płytki sprawia wrażenie jakby był to widok od strony elementów. Przy takim założeniu stabilizator napięcia podłączony jest prawidłowo, jednak w mostku Graetza zamienione są miejscami wyprowadzenia plusa i minusa (chyba, że jest to mostek w obudowie SMD i będzie przylutowany od strony druku ). Można co prawda wygiąć doprowadzenia mostka o 180 stopni, mocując mostek "do góry nogami" i wtedy "będzie pasował", ale czy nie lepiej dokonać drobnej korekty na płytce? Poza tym otwory na diodę D2 wydają się być zbyt blisko brzegu radiatora, co przy nieodpowiednim wygięciu wyprowadzeń może spowodować zwarcie diody do masy. Może warto przesunąć ją minimalnie w lewo?
Wydaje mi sie, ze masz racje... Mostek chyba narysowalem w odbiciu lustrzanym... Sprawdze w domu ale chyba bedzie poprawka. Diode przesune -- jest miejsce. Choc i tak radiator bedzie troche ponad plytka to lepiej chyba tak, jak radzisz. Strzykam sie z rozmiarem plytki bo musze ich zmiescic 5 w obudowie
Pozdr,
-Tomek Drabas
Przepraszam za post pod postem -- poprawiona wersja plytki. Teraz chyba wsio ok.
Załączniki
Pozdr,
-Tomek Drabas
Teraz wszystko wydaje się w porządku. Zmiana kilku kondensatorów blokujących na kondensatory SMD mogłaby umożliwić dalszą miniaturyzację stabilizatora.
Dzieki! Cenna uwaga z SMD -- moznaby je dac od strony druku i troche miejsca by sie zwolnilo. Ale projektowalem w sumie pod to, co mam wiec
Plytka jest w produkcji (nie chcialo mi sie bawic w termotransfer wiec... ) Jak ktos bedzie chetny to na PW. Koszt wielki raczej nie bedzie -- w granicach ~5-6PLN. Bede mial nadmiarowo jakies 10-15 sztuk. Moge tez dorzucic pozostale elementy. Najlepiej, gdyby zeszly wszystkie za jednym zamachem -- jedna przesylka
Pozdr,
-Tomek Drabas
Spakowanie tego wszystkiego to bedzie moze z 10-20AUD. To w sumie malo wazne bo i tak bede wysylal paczke do PL wiec moglbym dorzucic
Pozdr,
-Tomek Drabas